Patriarchas Kirilas: išmanieji telefonai gali prišaukti Antikristo atėjimą

Žmonių priklausomybė nuo telefono ir šiuolaikinių technologijų gali prišaukti Antikristo atėjimą, įspėjo Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas Kirilas.

 Žmonių priklausomybė nuo telefono ir šiuolaikinių technologijų gali prišaukti Antikristo atėjimą, įspėjo Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas Kirilas.<br> Sputnik / Scanpix nuotr.
 Žmonių priklausomybė nuo telefono ir šiuolaikinių technologijų gali prišaukti Antikristo atėjimą, įspėjo Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas Kirilas.<br> Sputnik / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2019, 7:01 PM

Rusijos socialiniai tinklai sureagavo tai lavina humoristinių ir skeptiškų įrašų, o kai kurie apkaltino Bažnyčia pataikavimu valdžiai.

Kalbėdamas nacionalinei televizijai, Patriarchas Kirilas pareiškė, kad išmaniųjų telefonų vartotojai turėtų būti atsargūs naudodami „pasaulinį prietaisų tinklą“, nes jis reiškia „galimybę įgyti pasaulinę žmonijos kontrolę“.

„Antikristas yra tas asmuo, kuris bus pasaulinio žiniatinklio viršuje, kontroliuojantis visą žmoniją“, – TV kanalui „Rosija1“ sakė jis. – „Kiekvieną kartą, kai naudojate savo įrenginį, patinka jums tai patinka ar ne, įjungiate savo buvimo vietos fiksavimą ar ne, kas nors gali tiksliai sužinoti, kur esate, kokie jūsų tikslai ir ko bijote. Jei ne šiandien, tai rytoj gali pasirodyti metodai ir technologijos, kurios ne tik suteiks prieigą prie visos informacijos, bet ir leis naudotis šia informacija. Ar įsivaizduojate, kokia galia bus sutelkta rankose tų, kurie įgyja žinių apie tai, kas vyksta pasaulyje?

Tokia centralizuota kontrolė pranašauja Antikristo atėjimą“.

Stačiatikių bažnyčios vadovas sakė, kad Bažnyčia nėra prieš „technologinę pažangą“, tačiau susirūpinusi „sistemos, skirtos asmens tapatybei kontroliuoti, kūrimu“.

Tačiau ne visi socialinių tinklų vartotojai buvo įtikinti.

„Gundjajevas pareiškė, kad Bažnyčia neprieštarauja mokslo ir technikos pažangai, bet nerimauja dėl žmogaus laisvės. Nu jo...“ – rašė vienas „Twitter“ vartotojas.

„Šypsokitės, tuoj išskris Antikristas“, – juokavo kitas prie nuotraukos, kurioje matyti kaip Patriarchas su kitais bažnyčios atstovais pozuoja asmenukei.

Patriarchas Kirilas yra artimas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui asmuo. Pastarasis aktyviai dalyvauja didelėse Bažnyčios šventėse ir vyko į piligriminę kelionę į Atono kalną bei kitas garsias stačiatikių vietas. Daugelis Rusijos stačiatikių kunigų stipriai remia prezidento nacionalistinę V.Putino kryptį, rašo BBC.

Tuo metu, kai Rusijoje vis labiau ribojamos interneto laisvės – ir valdžios institucijos, kaip kalbama, siekia sukurti nepriklausomą rusiškąjį internetą – šis artumas suteikė kai kuriems galimybę apkaltinti Kirilą pataikaujant valdžiai.

„Jie bando uždrausti tarptautinį internetą Rusijoje, kad iš jo neišlystų Antikristas“, – pažymėjo vienas socialinių tinklų vartotojas.“

Šeštadienį Ukrainos stačiatikių Bažnyčia atsiskyrė nuo Rusijos stačiatikių Bažnyčios, taip formalizuodama spalį paskelbtą sprendimą. Šis žingsnis Maskvoje sukėlė siautulingą reakciją ir pagilino pasaulinės stačiatikių bažnyčios susiskaldymą.

Parengta pagal BBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.