Netikėta: rusas pripažino, kad ukrainietiški tankai – geresni

Rusijos gynybos ekspertas Aleksejus Chlopotovas trečiadienį pareiškė, kad patobulinta Ukrainos T-64 versija pranoksta Rusijos modernizuotą T-72B3 tanką.

Rusų ekspertas teigia, kad „T-64BV yra tankas neturtingiesiems, bet tada „garsusis“ rusų T-72B3 savo masės klasėje yra tankas elgetoms“.<br> Vitalijaus Kuzmino ir „UkrOboronProm“ nuotr.
Rusų ekspertas teigia, kad „T-64BV yra tankas neturtingiesiems, bet tada „garsusis“ rusų T-72B3 savo masės klasėje yra tankas elgetoms“.<br> Vitalijaus Kuzmino ir „UkrOboronProm“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2019, 7:46 AM, atnaujinta Feb 15, 2019, 10:14 AM

Ekspertas paaiškino, kad abu tankai yra ekonomiškai efektyvus sovietinių pagrindinių kovos tankų atnaujinimas. T-64 ir T-72 atnaujinimai leidžia žymiai išplėsti savo kovinius pajėgumus su minimaliomis investicijomis.

Tačiau jis pažymėjo, kad: „T-64BV yra tankas neturtingiesiems, bet tada „garsusis“ rusų T-72B3 savo masės klasėje yra tankas elgetoms“.

Ukrainos tanke yra įrengta moderni stebėjimo sistema, kuri pasiekė panašų į Baltarusijoje pagamintos sistemos „Sosna“ , įdiegtos rusiškajame T-72B3, lygį. Be to, pagerintojo „T-64“ šaulio stebėjimo sistema turi integruotą termovizorių, kuris aptinka, atpažįsta ir leidžia atakuoti priešo 125 mm ginklus, bet kuriuo paros metu ir visomis oro sąlygomis.

Kiti Ukrainos tanko patobulinimai apima skaitmeninius radijo imtuvus „Lybid K-2RB“ kurie pagaminti pagal JAV „Motorolos“ pavyzdį ir palydovinės navigacijos sistemą, integruotą į skaitmeninę mūšio valdymo sistemą. Tuo tarpu T-72B3, teturi P-186 radijo stotį, kuri jau morališkai gana pasenusi. Palydovinės navigacijos rusų tankas išvis neturi.

Be to, Ukrainos tanke įrengti naujos kartos sprogstamieji reaktyviniai šarvai „Niž“. Pažangi apsaugos sistema, sukurta dešimtojo dešimtmečio pabaigoje, susideda iš kelių modulių, pritvirtintų prie tanko korpuso, kurie sprogsta, kai į tanką pataiko sviedinys ar raketa, ir taip išsklaido sprogimo jėgą.

Rusiškasis T-72B3 naudoja sovietų laikų „Kontakt-5“ reaktyvinius šarvus. Sovietinė sistema nusileidžia tiek elementų efektyvumu, tiek apsaugoma zona.

Be to, Ukrainos T-64 turi 12,7 mm kulkosvaidį, sumontuotą ant vado liuko viršaus, kuriuo taikytis ir šaudyti galima iš tanko vidaus – o T-72 tanko vadą gali nužudyti snaiperiai ar skeveldros.

„UkrOboronProm“ spaudos tarnyba teigia, kad Ukrainos gynybos industrija nuolat stiprina šalies kariuomenę atnaujintąja 2017-ųjų T-64BM versija.

Nuo 2018 m. šalies kariuomenė gavo mažiausiai 100 atnaujintųjų T-64 tankų.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.