„Samsung“ į naujos kartos ekranų kūrimą ir gamybą investuos 11 milijardų

Vis didėjant spaudimui, kurį daro Kinijos konkurentai, Pietų Korėjos „Samsung Display“ planuoja į naujos kartos ekranų kūrimą ir gamybą investuoti 13,1 trln. vonų (11 mlrd. JAV dolerių), rašo agentūra „Bloomberg“.

 Pietų Korėjos „Samsung Display“ planuoja į naujos kartos ekranų kūrimą ir gamybą investuoti 13,1 trln. vonų (11 mlrd. JAV dolerių).<br>Reuters / Scanpix nuotr.
 Pietų Korėjos „Samsung Display“ planuoja į naujos kartos ekranų kūrimą ir gamybą investuoti 13,1 trln. vonų (11 mlrd. JAV dolerių).<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2019, 8:54 AM

Renginyje, kuriame taip pat dalyvavo Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas ir Pietų Korėjos technologijų milžinės „Samsung Electronics“ valdybos pirmininko pavaduotojas Lee Jae-yongas, buvo paskelbta, jog šiomis investicijomis bus siekiama reorganizuoti ekranų gamybos pramonę.

Pati bendrovė yra pasiryžusi išsaugoti pirmaujančias pozicijas pasaulio rinkoje ir dominuojančias pozicijas Pietų Korėjos rinkoje.

Kad padėtų siekti šio tikslo, Pietų Korėjos vyriausybė į naujas ekranų technologijas investuos apie 400 mlrd. vonų, pareiškė šalies prezidentas.

„Samsung Display“ Asano mieste įrengs kvantinių taškų ekranų gamybos liniją, kuri pradės veikti 2021 metais ir iki 2025 metų bus plėtojama.

Bendrovės skaičiavimais, investicijos leis sukurti 81 tūkst. naujų darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.