„YouTube“ išbandys „TikTok“ varžovę „YouTube Shorts“

„YouTube“ pirmadienį pradėjo vaizdo įrašų platformos, konkuruojančios su „TikTok“, bandymus Indijoje, sakydama, kad per artimiausius mėnesius patobulins programos formatą ir pasiūlys ją daugiau šalių.

 „YouTube“ pirmadienį pradėjo vaizdo įrašų platformos, konkuruojančios su „TikTok“, bandymus Indijoje.
 „YouTube“ pirmadienį pradėjo vaizdo įrašų platformos, konkuruojančios su „TikTok“, bandymus Indijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2020, 5:30 PM

„YouTube Shorts“ debiutuoja tuo metu, kai „TikTok“ derasi su „Oracle“ dėl platformos perėmimo, tikėdamasi, kad tai padės išvengti prezidento Donaldo Trumpo įsako dėl veiklos Jungtinėse Valstijose nutraukimo.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas  pirmadienį patvirtino, kad „Oracle“ pateikė pasiūlymą dėl „TikTok“ padalinio JAV įsigijimo, kai vaizdo įrašų bendrinimo programos savininkė „ByteDance“ atmetė „Microsoft“ pasiūlymą.

Visgi dar nėra žinoma, ar JAV reguliavimo institucijos palaimins šį sandorį.

„YouTube Shorts“ yra nauja trumpo formato vaizdo įrašų platforma, skirta kūrėjams ir menininkams, norintiems filmuoti trumpus, patrauklius vaizdo įrašus, naudojant tik mobiliuosius telefonus“, – savo tinklaraštyje parašė „YouTube“ produktų valdymo viceprezidentas Chrisas Jaffe'as.

„Per ateinančias kelias dienas Indijoje mes išleisime ankstyvąją „Shorts“ beta versiją su keliomis naujomis kūrimo priemonėmis, kad jas išbandytume“, – pridūrė C. Jaffe'as.

Pasak „Google“ priklausančios platformos, kurią visame pasaulyje naudoja maždaug 2 mlrd. žmonių, „YouTube Shorts“ vaizdo įrašų trukmė yra 15 sekundžių.

Ch.Jaffe'as pažymėjo, kad prieš pasiūlant platformą didesniam naudotojų ratui, ji bus modifikuojama atsižvelgiant į vartotojų atsiliepimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl D. Kuolys rausta iš gėdos?