Paaiškino, kodėl Rusijos kariai Ukrainoje masiškai palieka karinę techniką

Per aštuonias Rusijos invazijos dienas pamatėme daugybę apleistos priešo įrangos, rašoma platformos „Telegram“ kanale „Ressentiment“. „Kalbame ne tik apie tankus, bet ir apie kovos mašinas, traktorius, artilerijos sistemas, zentinius raketinius kompleksus ir kita. Daugybė liudijimų iš įvykių vietos ir daugybė nuotraukų bei vaizdo įrašų rodo, kad kalbama apie šimtus įrangos vienetų“, – teigiama įraše.

 Per aštuonias Rusijos invazijos dienas pamatėme daugybę apleistos priešo įrangos, rašoma platformos „Telegram“ kanale „Ressentiment“.<br> „Ressentiment“ nuotr.
 Per aštuonias Rusijos invazijos dienas pamatėme daugybę apleistos priešo įrangos, rašoma platformos „Telegram“ kanale „Ressentiment“.<br> „Ressentiment“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2022, 9:22 PM, atnaujinta Mar 4, 2022, 7:26 PM

Remiantis analitinės grupės „Oryx“ ataskaita, kovo 3 d. Rusijos ginkluotosios pajėgos jau buvo praradusios 517 karinių transporto priemonių, iš kurių 211 buvo sunaikintos, 8 apgadintos, 129 paliktos ir 169 konfiskuotos (kovo 3 d. duomenys).

Kodėl taip yra?

Įrašo autorius teigia, kad atsakymas yra banaliai paprastas. „Rusijos ginkluotųjų pajėgų logistikos sistema yra siaubinga ir iš esmės priklauso tik nuo geležinkelių transporto. Rusijos Federacija nesitikėjo tokio atkaklaus ukrainiečių pasipriešinimo ir planavo gana greitai užbaigti šią karinę kampaniją. Buvo skaičiuota ne savaitėmis, o dienomis. Didžiulės, daugiakilometrinės okupantų kolonos, kurios nusidriekė Ukrainos keliais, paprasčiausiai neturi degalų. Jie taip pat liko be maisto ir vandens“, – skelbiama įraše.

Tačiau anot įrašo autoriaus, čia svarbiausia yra degalai.

„Tankas (arba kovinė transporto priemonė, bet ne tai svarbu) be degalų – tai tik metalo gabalas, lengvas taikinys. Daug lengviau sunaikinti nejudantį objektą nei judantį ir manevruojantį. Ypač su visa ta ginkluote, kurią šiandien turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos: pradedant valdomomis prieštankinėmis raketomis bei granatsvaidžiais ir baigiant artilerijos bei oro smūgiais. Mūsų ukrainietiški smogiamieji bepiločiai orlaiviai „Bayraktar TB2“ veikia labai gerai“, – rašoma „Telegram“.

Įrašo autorius teigia, kad nė vienas tankistas neliks mūšio lauke su nejudančiu tanku.

„Ypač naktį, kai dirba Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgos, teritorinės gynybos pajėgos, partizanai ir tiesiog pikti kaimų gyventojai, kurie improvizuotomis priemonėmis degina priešo techniką. Kalbant apie specialiųjų operacijų pajėgas – nereikėtų pamiršti, kad mūsų specialistai turi bepiločius orlaivius ir termovizorius, puikiai pažįstame vietovę. Apmokymų lygis taip pat aukštas – atitinka pasaulinius standartus (juos rengia Vakarų instruktoriai)“, – skelbiama įraše.

Tačiau įrašo autorius atkreipia dėmesį, kad to paties negalima pasakyti apie rusų okupantus – šauktinius, nes jie neturi naktinės kovos priemonių.

„Jie supranta, kad yra tik taikiniai, todėl bėga, palikdami savo įrangą“ , – apibendrinama įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.