O. Arestovičius sako, kad Rusija galimai ruošiasi „zerginti“. Ką tai reiškia?

Ukrainos prezidento V. Zelenskio patarėjas kariniais klausimais Oleksijus Arestovičius palygino Rusijos taktiką su populiaraus strateginio žaidimo „Starcraft“ taktika.

 O. Arestovičius galimai būsimą rusų taktiką prilygino zergų taktikai.
 O. Arestovičius galimai būsimą rusų taktiką prilygino zergų taktikai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 1:29 PM, atnaujinta May 3, 2022, 2:59 PM

Jis teigė, kad Rusija galbūt ruošiasi „zergų antplūdžiui“, pavartodamas terminą iš realaus laiko strategijos žaidimo „Starcraft“. Balandžio 30 d. O.Arestovičius dalyvavo pokalbių laidoje, kurią vedė nušalintas Rusijos teisininkas ir opozicijos politinis veikėjas Markas Fejginas.

„Visada save statau į priešo padėtį, todėl pagalvojau, kad yra tam tikrų ženklų, jog jie ruošia mus zerginti (angl. zerg rush, lrytas.lt past.), – kalbėjo prezidento patarėjas. – Ar žinai šį terminą?“

M.Feiginas atsakė, kad neturi supratimo, kas tai tokio.

„Tai iš kompiuterinio žaidimo, jame yra vabzdžių rasė zergai, – paaiškino O. Arestovičius. „O kadangi [žaidime] žemiečiai turi pažangias technologijas, tai zergai į mūšį tiesiog meta mases [karių]“.

„Tad štai ką manau, – pratęsė prezidento patarėjas. – sprendžiant pagal žmones, kurie dabar papildo Rusijos kariuomenės pėstininkų dalinius, jie ne specialistai, ne artileristai, ne tankistai. Jie mobilizuoja liumpenus ir duoda jiems senas uniformas, 1951 m. pagamintus batus, 1947 m. kulkosvaidžius ir 1943 m. šalmus, ir siunčia juos kovą. Herojiškai siunčia į kovą. Bet kas nuostabiausia – dėmesio! Savanorių pakanka. Ir jie turi du ryškius privalumus: jų yra daug ir jie yra savanoriai. […] Tačiau yra ir trūkumų – pavyzdžiui, jie nieko nesugeba, jie nėra kovinė galia, jie tiesiog gyva masė, bet ir tai ne ilgam. Tik 30 proc. tų, kurie per paskutines dvi savaites įžengė į Ukrainą, tebėra gyvi. Dalis pabėgo, dalis buvo sunaikinti. Mano skaičiavimais, iki gegužės vidurio [Rusija] gali užverbuoti 10 000 žmonių. Ir jie herojiškai patrauks – tik kur? Tai bus panašu į kinų savanorių invaziją Korėjos kare“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.