Paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip rusai ant „Azovstal“ gamyklos numeta uždraustas bombas

Rusijos okupantai pirmą kartą numetė fosforo arba padegamąsias bombas ant „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje. Apie tai pranešė miesto mero patarėjas Petro Andriuščenka.

 Rusijos okupantai pirmą kartą numetė fosforo arba padegamąsias bombas ant „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje.<br> Breaking News World vaizdo įrašo stopkadras.
 Rusijos okupantai pirmą kartą numetė fosforo arba padegamąsias bombas ant „Azovstal“ gamyklos Mariupolyje.<br> Breaking News World vaizdo įrašo stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2022, 12:09 PM, atnaujinta May 16, 2022, 12:11 PM

Mariupolis. Azovstal. Vėl – iš dangaus, jūros, žemės. Vakar okupantai pirmą kartą prieš Mariupolio gynėjus panaudojo padegamąsias arba fosforines bombas (tikslius spėjimus paliksime ekspertams)“, – sakė A.Andriuščenka.

Anot jo, patys okupantai teigia, kad jie naudojo 9M22C padegamuosius sviedinius su termito sluoksniais. Jų degimo temperatūra siekia apie du ar du su puse tūkstančio laipsnių Celsijaus. Degimo beveik neįmanoma sustabdyti.

„Pragaras Žemėje, „Azovstal“ gamykloje. Neįtikėtina, kaip mūsų gynėjai laikosi“, – pridūrė jis ir paskelbė vaizdo įrašą iš „Azovstal“.

Po to, kai iš Mariupolio „Azovstal“ rūsių buvo evakuoti civiliai gyventojai, Rusijos kariai nenutraukė bandymų užimti gamyklą, kurią gina Ukrainos kariai.

Okupantai rengia raketų ir bombų smūgius į gamyklos teritoriją ir naudoja artileriją bei tankus puolimui vykdyti. Buvo pranešta, kad teritorijoje gali būti dar apie 1 000 kovotojų, pusė jų sunkiai sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.