Kariams nepaklusus, rusų generolas pats ėmėsi vadovauti puolimui ir netrukus žuvo

Karo Ukrainoje metu žūsta vis daugiau rusų generolų.

 Romanas Kutuzovas 2020-aisiais tapo 29-osios mišrių ginklų armijos vadu, buvo žinomas ir gerbiamas rusų karininkas.<br> 123rf nuotr.
 Romanas Kutuzovas 2020-aisiais tapo 29-osios mišrių ginklų armijos vadu, buvo žinomas ir gerbiamas rusų karininkas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 12:34 PM, atnaujinta Jun 8, 2022, 12:42 PM

Romanas Kutuzovas 2020-aisiais tapo 29-osios mišrių ginklų armijos vadu, buvo žinomas ir gerbiamas rusų karininkas. Tačiau jo karjera baigėsi šių metų birželio šeštąją.

R. Kutuzovas kariavo ir Sirijoje, buvo ne kartą apdovanotas. Atrodo, kad į priešakines puolimo linijas prie Bachmuto-Lysičansko greitkelio R. Kutuzovas atvyko, norėdamas motyvuoti karius. Yra žinoma, kad daug rusų (galimai net ištisi daliniai), atsisako kovoti, todėl karininkai siunčiami į priekį.

Iš pradžių rusų žiniasklaida paskelbė tik tai, kad žuvo generolas. Vėliau jis pradėtas vadinti Romanu, o dabar tapo aišku, kad tai – R. Kutuzovas.

Žurnalistas Romanas Cymbaliukas R. Kutuzovo užduotis ir tarnavimo Vladimirui Putinui pabaigą apibūdino taip: „R. Kutuzovui buvo numatyti terminai, per kuriuos jis turi užimti vieną Donecko srities gyvenvietę. Jis privalėjo įvykdyti tą užduotį per dieną. Todėl jis nurodė 1-osios ir 100-osios atskirųjų motorizuotų šaulių brigadų vadams patiems šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas. Tačiau jie atsisakė vykdyti įsakymą, nes suprato, kad rizikuos savo gyvybėmis. R. Kutuzovas, suprasdamas, kokios pasekmės jo laukia, jei neįvykdys užduoties, nusprendė asmeniškai vadovauti puolimui ir buvo sunaikintas artilerijos ugnimi“.

Sunku pasakyti, kiek rusų generolų jau žuvo Ukrainoje. Ukraina skelbė apie 12 nukautų generolų, tačiau buvo patvirtinta, jog trys iš jų vis dar gyvi. Kita vertus, 5 tikrai yra žuvę, o dar 4 greičiausiai irgi nebėra gyvi. Net ir 5 žuvę generolai –gėdingai didelis skaičius, todėl Rusija vengia tai patvirtinti (ar paneigti). Štai majoro generolo Vladimiro Frolovo žūtis buvo patvirtinta tik paskelbus apie rengiamas jo laidotuves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.