Per S. Šoigu vizitą paaiškėjo, kas pakeitė Ukrainos okupacijai vadovaujantį generolą A. Dvornikovą

JAV karo tyrimų institutas (ISW) skelbia, kad greičiausiai Rusijos kariuomenei Ukrainoje vadovaus generolas pulkininkas Genadijus Židko.

 JAV karo tyrimų institutas (ISW) skelbia, kad greičiausiai Rusijos kariuomenei Ukrainoje vadovaus generolas pulkininkas Genadijus Židko.<br> Wikimedia commons
 JAV karo tyrimų institutas (ISW) skelbia, kad greičiausiai Rusijos kariuomenei Ukrainoje vadovaus generolas pulkininkas Genadijus Židko.<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-30 12:26

Birželio 26 d. Rusijos Federacijos gynybos ministrui lankant Rusijos karius Ukrainos teritorijoje, G.Židko nuolat buvo šalia. Oficialiai G.Židko pozicija dar nėra patvirtinta. Pirmoji informacija, kad jis pakeitė Aleksandrą Dvornikovą vyriausiojo vado pareigose, pasirodė gegužės 26 d. Tuo metu ISW negalėjo savarankiškai patikrinti informacijos.

Dabar galima teigti, kad Sergejus Šoigu oficialiai pakeitė Aleksandrą Dvornikovą Genadijumi Židko savo vizito į Ukrainą metu. Šalia Rusijos Federacijos gynybos ministro nuolat šalia jo buvo G.Židko – o ne A.Dvornikovas.

Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad Rusijos Federacijoje tęsiasi slapta mobilizacija. Maskva manipuliuoja teisės aktais, siekdama į kariuomenę įtraukti daugiau žmonių.

Birželio 28 dieną Rusijos Federacija turėjo svarstyti karo prievolės įstatymo pataisą. Joje numatyta galimybė iš karto baigus mokyklą sudaryti sutartį su Rusijos Federacijos ginkluotosiomis pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.