„Bayraktar“ gamintojai dovanoja dar vieną droną, lenkų surinktus pinigus prašo skirti Ukrainos paramai

Praėjusį sekmadienį lenkų pilietinėje iniciatyvoje buvo surinkta 24 milijonų zlotų (5 milijonų eurų) suma, užsibrėžta drono „Bayraktar“ pirkimui Ukrainai. Apie mėnesį trukusioje akcijoje dalyvavo daugiau nei 200 000 žmonių.

 Praėjusį sekmadienį lenkų pilietinėje iniciatyvoje buvo surinkta 24 milijonų zlotų (5 milijonų eurų) suma, užsibrėžta drono „Bayraktar“ pirkimui Ukrainai.
 Praėjusį sekmadienį lenkų pilietinėje iniciatyvoje buvo surinkta 24 milijonų zlotų (5 milijonų eurų) suma, užsibrėžta drono „Bayraktar“ pirkimui Ukrainai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2022, 12:22 PM

Ketvirtadienį akcijos iniciatorius, lenkų žurnalistas Sławomiras Sierakowskis socialiniame tinkle pasidalino kompanijos „Baykar“ laišku, kuriame nurodoma, kad Turkijos kompanija bepilotį dovanoja nemokamai, o surinktus pinigus prašo panaudoti ukrainiečių paramai.

„Puikios naujienos! Mūsų pagalba padvigubėjo, – rašo S.Sierakowskis. – Po pokalbių su Turkijos ir Ukrainos atstovais gavau šį oficialų laišką:

Gerbiamasis Slawomirai Sierakowski!

Nuoširdžiai dėkojame visiems lenkams, parėmusiems šią svarbią akciją.

Esame sužavėti, kad jūsų organizuotoje kampanijoje dalyvavo šimtai tūkstančių lenkų.

Norime būti šio žmogiškojo solidarumo dalimi, todėl teikiame pasiūlymą.

Atsižvelgdami į jūsų kampaniją, ukrainiečiams nemokamai padovanosime droną „Bayraktar TB2“, kad jie galėtų kuo geriau ginti savo tėvynę.

Tikimės, kad šis pasiūlymas ir ši kampanija bus sėkminga gelbstint nekaltų ukrainiečių gyvybes tokiu sunkiu metu. Meldžiamės, kad jie kuo greičiau baigtųsi.

„Baykar“ direktorių valdyba“

Kaip toliau rašo S.Sierakowskis, „Baykar“ oficialiai pareiškė, kad dronas Ukrainai bus perduotas be surinktų lėšų, t. y. be lenkų sukauptų 22 500 000 zlotų. „O mes, susitarę su Ukrainos ir Turkijos pusėmis, surinktas lėšas galėsime panaudoti humanitarinei pagalbai kenčiantiems Ukrainos žmonėms teikti“, – skelbia akcijos iniciatorius.

Jis teigia, kad kadangi buvo surinktas apie 1 800 000 zlotų perteklius, jis bus pervestas į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų fondą, kurį valdo Ukrainos nacionalinis bankas

„Savaitės pabaigoje, kai rinkimas bus galutinai baigtas, ši suma gali dar išaugti. Apibendrinant: iš viso mūsų finansinė parama Ukrainai siekia apie 50 000 000 zlotų. Todėl noriu pasakyti visiems, kurie man tiesiogiai padeda, ir mus remiantiems visuomenės veikėjams, o visų pirma – 217 000 lenkų moterų ir vyrų (ir beveik 1000 baltarusių moterų ir vyrų): jūs dalyvausite Ukrainos gynyboje nuo Rusijos, taip pat teiksite humanitarinę pagalbą žmonėms“, – rašo žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?