Prie kovos už Ukrainą jungiasi vis daugiau rusų: prakalbo apie viso pulko įkūrimą

„Sukurtas Rusijos laisvės legiono ginkluotojo sparno 2-asis batalionas! Turime gerų naujienų – kerštas putinistams už jų nusikaltimus artėja“, – rašoma legiono „Rusijos laisvė“ „Telegram“ kanale.

 Prie kovos už Ukrainą jungiasi vis daugiau rusų: prakalbo apie viso pulko įkūrimą.
 Prie kovos už Ukrainą jungiasi vis daugiau rusų: prakalbo apie viso pulko įkūrimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2022, 11:11 AM

„Norinčiųjų kovoti su Putino kariuomene už laisvąją Rusiją daugėja. Du visiškai sukomplektuoti legionierių batalionai jau kovoja Ukrainoje!

Nuo keleto iš propagandos pažadintų rusų karininkų perėjome prie rimtos karinės jėgos formavimo. Kenkdami Putino režimui mūšio lauke, mes padedame savo šalininkams Rusijoje – kartu esame rimta jėga, su kuria režimas pradeda skaitytis.

Kiekvienas iš mūsų, kiekvienas legionierius praeina griežtą kovinį parengimą ir gauna viską, ko reikia, kad pasiektų savo tikslą tiesiogiai mūšio lauke. Netrukus pradžiuginsime savo kanalo prenumeratorius aktualiu turiniu. Nepraleiskite.

Jau netoli ta diena, kai paskelbsime apie Rusijos laisvės legiono pulko įkūrimą.

Laisvė Rusijai! Šlovė Ukrainai! Mirtis Putino režimui! Už Rusiją! Už laisvę!“, – skelbiama įraše.

Legionas „Svoboda Rossiji“ – veikiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinys, suformuotas daugiausia iš  savanorių ir rusų karo belaisvių, kurie perėjo į Ukrainos pusę.

Apie padalinio įkūrimą socialinėje žiniasklaidoje ir Ukrainos spaudoje buvo paskelbta 2022 m. kovą, o 2022 m. balandžio 5 d. trys legiono kariai buvo pristatyti užsienio korespondentams.

Į legioną įstojo ir buvęs „Gazprombank“ viceprezidentas Igoris Volobujevas, gimęs Ukrainos Sumų regione.

Legiono ženkle pavaizduota balta, mėlyna ir balta vėliava, kurią Rusijos aktyvistai dažnai naudoja kaip protesto prieš Rusijos invaziją į Ukrainą simbolį. Lotyniška raidė L taip pat tapo Legiono simboliu, kuriuo prasideda žodžiai Legionas ir Laisvė.

Kaip teigia pats legionas, jo daliniai dalyvauja kovos veiksmuose Rytų Ukrainoje, taip pat padeda organizuoti sabotažą Rusijos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.