Sukčiai iki paskutinio centro iššlavė su ukrainiečiais kovojančio ruso sąskaitą

Ivanas iš Voronežo Ukrainoje kovoja nuo pat vasario pabaigos. Už pralietą ukrainiečių kraują jis uždirbo apie 750 tūkst. rublių (apie 12,5 tūkst. eurų), tačiau sukčiai iš jo kortelės pavogė viską iki paskutinio centro.

 Paaiškėjo, kad pinigai iš kortelės dingo. Kažkas juos tiesiog paėmė pasinaudojęs Ivano SIM kortelės dublikatu.<br> 123rf nuotr.
 Paaiškėjo, kad pinigai iš kortelės dingo. Kažkas juos tiesiog paėmė pasinaudojęs Ivano SIM kortelės dublikatu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-15 21:59

Ivano istoriją paskelbė Rusijos „Telegram“ kanalas „Baza“, praneša Censor.NET.

Rusas Ukrainoje praleido šešis mėnesius. Kai jo dalinys buvo laikinai perkeltas į Belgorodo sritį, Ivanas savo banko kortelę paliko motinai. Vieną kartą jai išgryninus pinigus, kitą kartą bankomatas atsisakė išduoti pinigų.

„Paaiškėjo, kad pinigai iš kortelės dingo. Kažkas juos tiesiog paėmė pasinaudojęs Ivano SIM kortelės dublikatu. Sąskaitoje buvo apie 750 tūkst. rublių – visi pinigai, kuriuos vaikinas uždirbo per tarnybą. Dabar moteris specialiai stengiasi ištaikyti laiką, kada iš karto po atlyginimo išmokėjimo dienos atsiimtų sūnaus atlyginimą – nes kol kas jis pats negali užblokuoti ar iš naujo išsiimti kortelės, nes yra Ukrainoje“, – rašo „Baza“.

Ivano motina kreipėsi į policiją ir prokuratūrą. Ten jai buvo pasakyta, kad jie vargu ar jie galės padėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.