Pirmieji tokie kadrai pasaulyje: pirmąkart istorijoje nufilmuota dronų kova

Pasaulyje to dar nebuvo – dokumentinių kadrų, demonstruojančių, kaip danguje tarpusavyje susikauna du dronai. Nenuostabu, kad toks istorinis vaizdas buvo, kaip teigiama, nufilmuotas Ukrainos padangėje.

 Stop-kadrai, lrytas.lt mont.
 Stop-kadrai, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 1:29 PM

Tačiau kol kas nėra iki galo aišku, kuris dronas priklauso kuriai kariaujančiajai pusei – ir kuris kurį puolė.

Vaizdas matomas iš filmuojančio drono perspektyvos. Kadangi filmuotame vaizde nėra lengvai suvokiamų vizualinės ataskaitos taškų, sunku tiksliai identifikuoti įvykių eigą: ar vienas dronas pastebi kitą ir jį puola, bet praradęs keletą propelerio menčių, pats nukrenta žemyn – ar filmuojantis dronas užpuola ore kybantį (galbūt žvalgybai ar artilerijos ugnies koregavimui naudojamą) ir užpuoliko nepastebintį droną, jį taranuoja ir sėkmingai numuša žemyn.

Ukrainos aktyvistas Serhijus Prytula, jau pagarsėjęs savo suorganizuota kampanija dronų „Bayraktar“ pirkimui, teigia, kad ataką Donecko regione sėkmingai įvykdė būtent Ukrainos karinės pajėgos – bet kol kas ši informacija nėra patvirtinta.

Iš vaizdo įrašo galima atpažinti, kad nukentėjęs dronas yra „DJI Mavic“. Kai kurie internautai spėja, kad ataka buvo vykdoma tokiu pačiu dronu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.