Rusų kareivių pasakojimai: ginklai be šaudmenų ir vienas duonos kepalas trisdešimčiai žmonių

Ukrainos gynybos žvalgyba perėmė rusų kario pokalbį, kuriame jis skundžiasi siaubingomis sąlygomis fronte ir maisto trūkumu.

 Kariškis su Rusijos ginkluotųjų pajėgų simboliu Z eina per naujai mobilizuotų rezervistų mokymus poligone Rostovo srityje, Rusijoje, 2022 m. spalio 4 d. <br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Kariškis su Rusijos ginkluotųjų pajėgų simboliu Z eina per naujai mobilizuotų rezervistų mokymus poligone Rostovo srityje, Rusijoje, 2022 m. spalio 4 d. <br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-13 19:56

Apie tai „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos gynybos žvalgyba, rašo „Ukrinform“ (įspėjimas – įrašuose girdima necenzūrinė leksika),

Užpuolikas skundžiasi, kad tris duonos kepalus priversti dalytis 30 žmonių – ir skersti vietinius gyvulius, kad išsimaitintų.

„Šiandien vaikinai važiavo 15 kilometrų į parduotuvę nusipirkti duonos. Neturime duonos. Jie atvežė mums maisto trims dienoms, bet tiek, kiek užtektų tik vienam žmogui. Būrio vadas mums pasakė: „Eikite ir nudaužkite karvę“. Vakar nudaužiau karvę“, – pasakoja okupantas.

„Trys kepalai baltos duonos 30-čiai žmonių. Nukirpome gabalą septyniems žmonėms – ir viskas, daugiau nieko“, – skundžiasi užpuolikas.

Jis taip pat sakė, kad negali nieko imti iš vietinių gyventojų – nes neatmetami apnuodijimo atvejai.

Kitas rusų kariškis telefonu pasakojo apie atvejį, kai 300 rusų karių žuvo dėl to, kad jiems buvo išduoti ginklai be šaudmenų.

„Juos atvežė į mišką, davė automatus, bet šovinių – nė velnio... O neseniai ten taip pat buvo sunaikinta grupė“, – sakė jis pašnekovei, kuris teiravosi, ar rusai tikrai patiria didelių nuostolių.

Dar kitas rusų okupantas su savo šeima kalbėjosi apie tai, kad į Rusijos kariuomenę vežami žmonės su sunkia fizine negalia.

Dar vieno rusų seržanto pokalbyje su savo sūnumi buvo atskleista, karui su Ukraina kad šiuo metu ruošiamos dvi kareivių grupės, bet seržantas itin kritiškai atsiliepė apie rengiamųjų gebėjimus.

„[...] pas mus 60 proc. „avatarų“, kurie vaikšto po poligoną, jame pačiame pameta ginklus, šalmus, šovinių dėtuves „, – skundėsi seržantas.

Pasak jo, kiekvienas kareivis gauna „keturias šovinių dėtuves, tris granatas, dujokaukę ir kastuvą“. Jis taip pat pasiskundė, kad prie -15°C temperatūros mobilizuotieji verčiami dėtis asmeninės apsaugos kostiumus, o prie -12°C juos bandė priversti užsidėti dujokaukes.

Parengta pagal „Ukrinform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.