Kauno pastatas gali atsirasti tarp „Lego“ rinkinių – tik tam reikia visų mūsų pagalbos

Lietuvio sukurtas „Lego“ rinkinys – iš konstruktoriaus detalių atkurtas Kaune stovintis modernistinio stiliaus Jurgio ir Aleksandros Iljinų namas – dalyvauja atrankoje, kurios laimėtojus peržiūri pati „Lego“ kompanija ir vertina, ar tokius rinkinius verta išleisti kaip oficialius „Lego“ konstruktorių rinkinius. Tam reikia surinkti 10 000 balsų, ir didesnė dalis reikiamo skaičiaus jau surinkta.

 Lietuvio sukurtas „Lego“ rinkinys – iš konstruktoriaus detalių atkurtas Kaune stovintis modernistinio stiliaus Jurgio ir Aleksandros Iljinų namas – dalyvauja atrankoje, kurios laimėtojus peržiūri pati „Lego“ kompanija.<br>R. Miškiūno / „Lego“ nuotr.
 Lietuvio sukurtas „Lego“ rinkinys – iš konstruktoriaus detalių atkurtas Kaune stovintis modernistinio stiliaus Jurgio ir Aleksandros Iljinų namas – dalyvauja atrankoje, kurios laimėtojus peržiūri pati „Lego“ kompanija.<br>R. Miškiūno / „Lego“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-28 13:16, atnaujinta 2023-01-28 17:46

Būtų sunku surasti žmogų, kuris nebūtų girdėjęs apie „Lego“ konstruktorius. Skaičiuojama, kad netrukus šimtmetį švęsianti danų kompanija yra išleidusi apie dvidešimt tūkstančių skirtingų konstruktoriaus rinkinių. Tačiau „Lego“ – tai ne tik vaikams skirti žaislai.

Tarp kompanijos pardavinėjamų rinkinių galima rasti ir išskirtinių architektūros paveldo konstruktorių – pavyzdžiui, Eifelio bokštą, Londono Tauerio tiltą, Vašingtono Baltuosius rūmus, Niujorko Laisvės statulą ir kt. Į šią gretą turi galimybių atsistoti ir mokslininko bei „Lego“ ir modernizmo architektūros entuziasto Roko Mikšiūno sukurtas Iljinų namas.

Kad „Lego“ pradėtų svarstyti Kauno modernizmo paveldo įtraukimą į savo parduodamus rinkinius, reikia, kad internetinėje svetainėje „Lego Ideas“ už jį prabalsuotų 10 000 unikalių vartotojų. Iki šiol už lietuviškąjį namą savo balsus atidavė beveik pusdevinto tūkstančio interneto vartotojų – tad liko visai nebedaug.

Todėl kviečiame nepatingėti skirti kelias minutes, platformoje ideas.lego.com susikurti paskyrą ir atiduoti balsą už galimybę lietuviškam architektūros paveldui patekti į „Lego“ šeimą.

Tiesioginę nuorodą į konkurse dalyvaujantį kūrinį galima rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.