Perimtas „Shahed“ operatorių pokalbis atskleidė, kas dar dalyvauja Rusijos vykdomuose išpuoliuose prieš Ukrainą

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausioji žvalgybos valdyba paskelbė perimtą „Shahed“ bepiločio orlaivio operatorių pokalbį – kuris atskleidžia, kad rusų okupacinių pajėgų pusėje kovoja kurdų samdiniai.

Ukrainos gynybos ministerijos vyriausioji žvalgybos valdyba paskelbė perimtą „Shahed“ bepiločio orlaivio operatorių pokalbį, kuris atskleidžia, kad rusų okupacinių pajėgų pusėje kovoja kurdų samdiniai.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Ukrainos gynybos ministerijos vyriausioji žvalgybos valdyba paskelbė perimtą „Shahed“ bepiločio orlaivio operatorių pokalbį, kuris atskleidžia, kad rusų okupacinių pajėgų pusėje kovoja kurdų samdiniai.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 8:46 AM

Pasiklausymo įranga įrašytas dialogas pasirodė esąs gana trumpas: vienas iš pašnekovų skundėsi prastu ryšiu, klausė, kokias koordinates pasirinkti ir ar jos tinkamos. Pasak Ukrainos žvalgybos, įraše girdimi asmenys bendravo „kurdų kalbos dialektu, kurio žodžiai persipina su persų kalba“.

Anksčiau Rusija savo teroristiniams išpuoliams prieš Ukrainą „Shahed“ dronais daugiausia naudojo instruktorius iš Irano, kurie taip pat vykdė mokymus rusams.

Pažymima, kad Rusija išpuoliams prieš Ukrainą ir toliau aktyviai naudoja Irano bepiločius orlaivius „Shahed“. Per vasario 10 d. surengtą masinę šių bepiločių orlaivių ataką Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pajėgos sunaikino 20 tokių bepiločių orlaivių.

Kiek anksčiau tapo žinoma, kad Rusija ir Iranas rengia planą Rusijoje pastatyti naują gamyklą, skirtą „Shahed“ gamybai. Be to, Iranas ir Rusija planuoja šiuos dronus-kamikadzes modernizuoti – įdiegiant naują variklį, kad jie galėtų skristi greičiau ir įveikti didesnius atstumus. Tačiau kol kas nežinoma, kaip greitai užpuolikams pavyks įgyvendinti savo planus.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.