Žvalgyba: didelį rusų kareivių mirčių kiekį nulėmė alkoholis

Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios bendras Rusijos karių nuostolių skaičius pasiekė 200 tūkstančių. Nemaža dalis karių mirė dėl ne kovinių priežasčių – itin didelis skaičius mirtinų incidentų susijęs su alkoholio vartojimu.

Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios bendras Rusijos karių nuostolių skaičius pasiekė 200 tūkst. Nemaža dalis karių mirė dėl ne kovinių priežasčių – itin didelis skaičius mirtinų incidentų susijęs su alkoholio vartojimu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nuo plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios bendras Rusijos karių nuostolių skaičius pasiekė 200 tūkst. Nemaža dalis karių mirė dėl ne kovinių priežasčių – itin didelis skaičius mirtinų incidentų susijęs su alkoholio vartojimu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 3:23 PM

Taip teigiama naujausioje Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerijos žvalgybos ataskaitoje apie padėtį Ukrainoje.

Rusija nuo plataus masto invazijos į Ukrainą prarado iki 200 000 karių, nemaža jų dalis mirė dėl ne kovinių priežasčių“, – rašoma atnaujintoje ataskaitoje.

Pažymima, kad 2023 m. kovo 27 d. Rusijos „Telegram“ naujienų kanalas pranešė, jog tarp dislokuotų Rusijos pajėgų buvo itin daug incidentų, nusikaltimų ir mirčių, susijusių su alkoholio vartojimu.

„Kitos pagrindinės nekovinių aukų priežastys greičiausiai yra prastos ginklų naudojimo pratybos, kelių eismo įvykiai ir klimato sukeltos traumos, pavyzdžiui, hipotermija.

Tikėtina, kad Rusijos vadai mano, jog plačiai paplitęs piktnaudžiavimas alkoholiu ypač kenkia koviniam veiksmingumui“, – rašoma atnaujintoje ataskaitoje.

JK gynybos žvalgyba pažymėjo, kad, atsižvelgiant į tai, jog didelėje Rusijos visuomenės dalyje paplitęs stiprus alkoholio vartojimas, „jis ilgą laiką buvo laikomas tyliai priimtina karinio gyvenimo dalimi, net ir kovinių operacijų metu“.

„Jei niekada nematėte beždžionės su granata rankose, tada pažiūrėkite“, – rašoma vaizdo įrašo, kuriame matyti, kaip girti rusų mobilizuoti kariai bando išmokyti savo girtą kolegą naudotis prieštankine rankine granata, komentare.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.