Rusija skyrė „Google“ 4 mlrd. rublių baudą

„Alphabet Inc.“, kuriai priklauso „Google“ prekės ženklas, Rusijoje turi sumokėti 4 mlrd. rublių (47 mln. JAV dolerių) baudą. Sprendimą antradienį, birželio 27 d., paskelbė Maskvos Presnenskio rajono teismas, pranešė Rusijos Federalinės antimonopolinės tarnybos (FAS) spaudos tarnyba.

 „Alphabet Inc.“, kuriai priklauso „Google“ prekės ženklas, Rusijoje turi sumokėti 4 mlrd. rublių (47 mln. JAV dolerių) baudą.<br> 123rf nuotr.
 „Alphabet Inc.“, kuriai priklauso „Google“ prekės ženklas, Rusijoje turi sumokėti 4 mlrd. rublių (47 mln. JAV dolerių) baudą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 9:42 AM

Teigiama, kad sprendimas skirti baudą buvo priimtas dėl to, kad nebuvo sumokėta kita bauda, kurią FAS JAV bendrovei skyrė anksčiau.

2022 m. vasarį FAS baigė antimonopolinę bylą prieš „Google LLC“, pradėtą Rusijoje pagal Regioninio viešojo interneto centro skundą. Tuomet agentūra padarė išvadą, kad „taisyklės, susijusios su paskyrų formavimu, sustabdymu, blokavimu ir vartotojų turinio tvarkymu „YouTube“, yra neskaidrios, šališkos ir nenuspėjamos“.

Tuo remdamasi FAS komisija pripažino „Google LLC“ kalta dėl „piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi „YouTube“ vaizdo įrašų prieglobos paslaugų rinkoje“ ir 2022 m. liepą skyrė bendrovei daugiau kaip 2 mlrd. rublių baudą.

Bendrovė „Google LLC“ bandė apskųsti baudą. Tačiau 2022 m. lapkritį Maskvos arbitražo teismas stojo FAS pusėn. Birželio 27 d. Rusijos antimonopolinės priežiūros institucijos spaudos tarnyba priminė, kad jei praėjus 60 dienų nuo teismo nutarties įsigaliojimo bendrovė nesumoka baudos, agentūra perduoda informaciją antstoliams dėl išieškojimo, o bylos medžiagą – teismui dėl dvigubos sumos išieškojimo.

Rusijos valdžios institucijos ne kartą yra pareiškusios pretenzijas „Google“ dėl įvairių „YouTube“ išteklių blokavimo. 2022 m. vasarį po Rusijos invazijos į Ukrainą „YouTube“ atėmė iš kelių Rusijos žiniasklaidos priemonių galimybes gauti pajamas ir pradėjo blokuoti kai kurių Rusijos televizijos kanalų puslapius.

Parengta pagal „Deutsche Welle“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.