Putinas ir Kim Yong Unas aptarė galimybę siųsti į kosmosą Šiaurės Korėjos kosmonautą

Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas aptarė galimybę pasiųsti į kosmosą Šiaurės Korėjos pilietį, Rusijos naujienų agentūros citavo V.Putino atstovą spaudai.

Kim Jong Unas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kim Jong Unas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

Sep 14, 2023, 9:29 AM

Rusijos prezidentas ir Šiaurės Korėjos lyderis trečiadienį surengė derybas Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančiame kosmodrome.

„Kalbėjomės apie tai, kad, jeigu Šiaurės Korėjos pusė norės, Šiaurės Korėjos kosmonautas gali būti apmokytas ir išsiųstas į kosmosą“, – pasak TASS ir „RIA Novosti“, sakė Dmitrijus Peskovas.

Jei tai įvyktų, kosmonautas būtų pirmasis Šiaurės Korėjos gyventojas, kada nors pakilęs į kosmosą.

Kimas lankosi Rusijoje, nes V.Putinas siekia sustiprinti santykius su kitais tokiais pat kaip jis Vakarų šalių atstumtais lyderiais.

Abu diktatoriai susitiko kosmodrome „Vostočnyj“, o Kremliaus išplatintoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Kimui atvykus jie abu entuziastingai spaudžia vienas kitam rankas.

Vėliau jie apžiūrėjo kosminių raketų nešėjų „Angara“ ir „Sojuz-2“ surinkimo ir paleidimo įrenginius, o paskui sėdo prie derybų stalo.

Kimas „labai domisi raketų technologijomis, ir jie stengiasi vystyti (savo buvimą) kosmose“, – sakė V.Putinas.

Susitikimas kosmodrome buvo simbolinis ypač dėl to, kad Pchenjanui neseniai du kartus nepavyko iškelti į orbitą karinio šnipinėjimo palydovo.

2008 metų balandį Yi So-Yeon tapo pirmąja į kosmosą išsiųsta korėjiete. Astronautė iš Pietų Korėjos skrido Rusijos erdvėlaiviu „Sojuz“ vykdyti misijos Tarptautinėje kosminėje stotyje.

Tuo metu Yi sakė, kad tikisi, jog jos kelionė įkvėps Pietų Korėją didesniems kosminiams projektams ir net padės susitaikyti padalytam Korėjos pusiasaliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.