Po grasinimų apie sprogmenis mokyklose buvo sutrikusi ir „TAMO“ veikla Svetainės veikimas atstatytas

Pirmadienį pasikartojus grasinimams apie tariamus sprogmenis Lietuvos mokyklose, vidurdienį sutriko ir „TAMO“ („Tavo Mokykla“) platforma, kurią didelė Lietuvos mokyklų naudoja tiek kaip elektroninį dienyną, tiek kaip oficialų kanalą komunikacijai su tėvais.

 Pirmadienį pasikartojus grasinimams apie tariamus sprogmenis Lietuvos mokyklose, vidurdienį sutriko ir „TAMO“ („Tavo Mokykla“) platforma.<br> „TAMO“ nuotr.
 Pirmadienį pasikartojus grasinimams apie tariamus sprogmenis Lietuvos mokyklose, vidurdienį sutriko ir „TAMO“ („Tavo Mokykla“) platforma.<br> „TAMO“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2023, 1:43 PM, atnaujinta Oct 17, 2023, 1:35 PM

Kaip portalui lrytas.lt nurodė leidyklos „Šviesa“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Dargė, šiuo metu atsakingas už produktą bendrovės personalas yra įsitraukęs į e-dienyno atstatymo darbus, ir daugiau komentarų bus vėliau, kai problema bus išspręsta.

Po 14 valandos buvo pastebima, kad „TAMO“ platforma kartais jau įsikrauna, bet veikimas labai sulėtėjęs, mobiliojoje programėlėje ne visada įsikrauna pranešimų skiltis. Tikėtina kad daliai vartotoju „TAMO“ dar gali neveikti išvis.

Antradienį platforma jau veikė įprastai.

Remiantis 2020 m. Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, „TAMO“ tais metais naudojo 52 proc. Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų. Kaip skelbiama produkto puslapyje, dabar „TAMO“ turi 530 000 nuolatinių vartotojų, 310 000 unikalių vartotojų per dieną, 3 882 000 puslapio peržiūrų per dieną ir 89 000 000 puslapio peržiūrų per mėnesį.

Tai ne pirmas kartas, kai sistema patiria sutrikimus – dažniausiai jie sutampa su svarbesniais švietimo proceso įvykiais, kai padidėja bandančių prisijungti vartotojų srautas.

Antradienį komentarą apie nutikusį įvykį pateikė A. Dargė:

„Pastarųjų dienų įvykiai mokyklose dėl melagingų grasinimų labai padidino mokyklų bendruomenių komunikacijos aktyvumą „TAMO“ e. dienyno sistemoje. Išaugo tiek išsiunčiamų žinučių kiekiai, tiek ir galutinių gavėjų skaičius. Dėl to sulėtėjo sistema, atsirado laikinų veiklos sutrikimų.

Vos pastebėję pakitusią sistemos veiklą, labai stengėmės kuo skubiau atkurti e. dienyno veiklą ir normalizuoti reikalingus procesus, kad būtų galima kuo greičiau ir toliau sklandžiai naudotis sistema.

Suprasdami paskutinių dienų įvykių įtaką mokyklų bendruomenėms ir „TAMO“ e. dienyno veikimui, padidinome dienyno serverių pajėgumus. Šiuo metu atliekame detalesnį visos sistemos stebėjimą realiu laiku.

Apgailestaujame dėl vartotojų patirtų nepatogumų“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.