Filmas „Mėgintuvėlių karta“ nukels žiūrovus į netolimą ateitį: kūrėjų tikslas – ne pamokslauti, o susimąstyti

Internetas, virtuali realybė, dirbtinis intelektas – visa tai jau dabar yra mūsų kasdienybės dalis. O technologijoms ir toliau vystantis milžinišku greičiu, šie reiškiniai netrukus dar labiau įsigalės kiekvieno iš mūsų gyvenime. Apie tai kalba ir nauja romantinė komedija „Mėgintuvėlių karta“, kuri mūsų šalies kino teatruose pasirodys jau šį penktadienį, spalio 27 dieną.

 „Mėgintuvėlių karta“, kuri mūsų šalies kino teatruose pasirodys jau šį penktadienį, spalio 27 dieną.<br> Filmo stopkadaras.
 „Mėgintuvėlių karta“, kuri mūsų šalies kino teatruose pasirodys jau šį penktadienį, spalio 27 dieną.<br> Filmo stopkadaras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 12:01 PM

„Filmo tema dabar – kaip niekad aktuali. Vis dažniau moterys nusprendžia negimdyti vaikų, nes nori išsaugoti savo karjerą, figūrą, tad vis dažniau pasinaudoja tokiomis galimybėmis, kaip surogatinė motinystė. Juostos istorija – apie ateities galimybes. Ji privers susimąstyti, kur eina šiuolaikinis pasaulis, technologijos“, – pasakoja scenarijaus autorė ir režisierė Sophie Barthes.

Jos teigimu, prieš kurdami šią romantinę komediją, kūrėjai užsibrėžė vieną labai svarbų tikslą.

„Mūsų tikslas buvo tai parodyti, bet jokiu būdu nevertinti, nepamokslauti. Manau, tai svarbiausia filmo misija, nes žmonės į kino teatrus susirenka ne pamokymams, kaip gyventi. Susimąstyti apie problemas yra viena, tačiau mokyti žmones, kaip teisingai gyventi – ne mūsų darbas“, – įsitikinusi režisierė.

Juosta „Mėgintuvėlių karta“ pasakos apie ne pernelyg tolimoje ateityje gyvenančią niujorkietę Reičel (aktorė Emilia Clarke), kuri yra karjeros laiptais sparčiai kylanti stambios technologijų įmonės darbuotoja. Jos vaikinas Alvis (akt. Chiwetelis Ejioforas) – botanikas, visomis išgalėmis besistengiantis išlaikyti ryšį su gamta ir natūralumu.

Vieną dieną Reičel nusišypso neįtikėtina sėkmė: ji gauna vietą prestižiniame „Gimdos Centre“. Ši įmonė suteikia moterims galimybę tapti mamomis, nepatiriant jokių nėštumo sukeliamų nepatogumų. Joms daugiau nebereikia rinktis tarp karjeros ir šeimos – devyniems mėnesiams užsisakę specialų „Gimdos Centro“ gaminamą mėgintuvėlį, jos dabar gali turėti ir viena, ir kita.

„Mėgintuvėlių karta“ sukels daugybę minčių ir klausimų apie tai, kur eina žmonija, ką reiškia būti tėvais, kaip visuomenė žiūri į moteris ir kokia yra mūsų beatodairiško veržimosi pirmyn kaina. Filmo premjera Lietuvoje – spalio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.