Po šalį užplūdusių informacinių atakų, VRM rengia mokymus savivaldybių įstaigų vadovams Mokys, kaip elgtis krizinėse situacijose

Po pastaruoju metu įvairias įstaigas visoje Lietuvoje pasiekusios informacinės atakos apie galimus sprogmenis, Vidaus reikalų ministerija (VRM) planuoja parengti savivaldybių įstaigų vadovams skirtą mokymų programą ir organizuoti praktinius mokymus, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų metu. Skelbiama, kad į procesą planuojama įtraukti ir parengties pareigūnus.

 VRM planuoja parengti savivaldybių įstaigų vadovams skirtą mokymų programą ir organizuoti praktinius mokymus, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų metu.<br> 123rf nuotr.
 VRM planuoja parengti savivaldybių įstaigų vadovams skirtą mokymų programą ir organizuoti praktinius mokymus, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų metu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-25 08:46

„Aptarėme informacines atakas – visą situaciją. Sutarėme, kad bus mokymai savivaldybių vadovams, kurie bus susiję su krizių ir ekstremalių situacijų valdymu. Matome, kad keičiasi vadovai, po rinkimų ateina nauji, tad būtina investuoti į tą žinojimą ir algoritmus“, – žurnalistams Telšiuose, po susitikimo teigė A. Bilotaitė.

Anot vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, vieningų valstybės ir savivaldybių institucijų veiksmų reikalauja pasikeitusi geopolitinė situacija regione ir šiuolaikinės hibridinės grėsmės.

Todėl, pasak ministrės, civilinės saugos funkcijoms visose savivaldybėse skirtas padidintas finansavimas, šiuo metu aktyviai įdarbinami už šios srities koordinavimą atsakingi parengties pareigūnai. Jau apie pusę savivaldybių yra sukomplektavusios parengties pareigūnų pareigybes. Šalies mastu turėtų būti ne mažiau kaip 74 parengties pareigūnai (60 savivaldybių, 14 ministerijų).

Antradienį vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė darbo vizitu lankosi Telšiuose. Susitikime su Telšių, Mažeikių, Plungės ir Rietavo merais ministrė aptarė viešojo saugumo situaciją, reagavimo algoritmus krizinių situacijų metu, taip pat kitus aktualius – civilinės saugos, policijos pertvarkos ir pareigūnų aprūpinimo – klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.