Izraelis iš JAV gaus ypatingų bombų už 320 mln. dolerių

Jungtinės Valstijos žada Izraeliui perduoti tikslaus valdymo bombų SPICE už maždaug 320 mln. dolerių, rašo „Militarnyj“.

Jungtinės Valstijos žada Izraeliui perduoti tikslaus valdymo sklendžiančių bombų SPICE už maždaug 320 mln. dolerių<br>„Rafael“ nuotr.
Jungtinės Valstijos žada Izraeliui perduoti tikslaus valdymo sklendžiančių bombų SPICE už maždaug 320 mln. dolerių<br>„Rafael“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 2:12 PM, atnaujinta Nov 8, 2023, 2:13 PM

Apie tai pranešė „The Wall Street Journal“.

Pagal susitarimą bombas gamins „Rafael USA“, o vėliau jos bus perduotos Izraelio bendrovei „Rafael Advanced Defense Systems“, kad jomis galėtų naudotis Izraelio gynybos ministerija.

Oficialūs šaltiniai patvirtino, kad Izraelis oficialiai paprašė ginklų dar iki spalio 7 d. „Hamas“ įvykdyto puolimo.

SPICE (angl. Smart, Precision Impact, Cost-Effective) bombos turi modulinį priedą, skirtą naudoti su nevaldomomis aviacinėmis bombomis. Šis modulis veiksmingai paverčia įprastas laisvai krintančias bombas į tiksliai valdomus šaudmenis.

„Militarnyj“ jau ne kartą pranešė apie Jungtinių Valstijų karinės pagalbos perdavimą Izraeliui. Spalio pabaigoje buvo pranešta, kad Jungtinės Valstijos perduos Izraeliui priešlėktuvines sistemas „Iron Dome“, kad sustiprintų šalies priešlėktuvinę gynybą „Hamas“ smogikams vykdant raketų atakas. Pagal užsienio karinės įrangos pardavimo programą Izraelis taip pat gavo šarvuotų transporto priemonių „David“.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.