Partizanai skelbia apie Rusijos laivų atitraukimą iš Krymo uosto

Ukrainos ginkluotosios pajėgos verčia rusus gelbėti Juodosios jūros laivyną, perkeliant jį iš okupuoto Krymo, skelbia „Defense Express“.

 Ukrainos ir Krymo totorių partizaninis judėjimas „Ateš“ („Ugnis“) savo Telegram kanale pranešė, kad gavo informacijos, jog rusų okupantai perkelia laivus iš Krymo į Novorosijską.<br> „Ateš“ nuotr., lrytas.lt mont.
 Ukrainos ir Krymo totorių partizaninis judėjimas „Ateš“ („Ugnis“) savo Telegram kanale pranešė, kad gavo informacijos, jog rusų okupantai perkelia laivus iš Krymo į Novorosijską.<br> „Ateš“ nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 11:15 AM

Ukrainos ir Krymo totorių partizaninis judėjimas „Ateš“ („Ugnis“) savo „Telegram“ kanale pranešė, kad gavo informacijos, jog rusų okupantai perkelia laivus iš Krymo į Novorosijską.

„Mums pavyko užfiksuoti priešo laivų, karių ir įrangos perkėlimą uoste, vadinamame „Kavkaz“. Kariai toliau bus gabenami į Novorosijską“, – rašoma žinutėje.

Tai daroma dėl sėkmingų Ukrainos pajėgų raketų smūgių Rusijos laivynui, teigia „Defense Express“.

Kaip rašo portalas, praėjo du mėnesiai nuo to tada, kai sėkminga raketine ataka buvo pažeistas didelis desantinis laivas „Minsk“ (jis patyrė kritinę žalą), laikinai okupuoto Sevastopolio įlankoje taip pat buvo sunaikintas „Rostovas prie Dono“ („Kilo“ klasės povandeninis laivas „B-237“). Skelbiama, kad tai tapo „Ateš“ agentų – o taip pat paprastų Sevastopolio gyventojų – dėka.

„Priešų gretose tvyro tikra panika. Priešas spėja, kad artėja dar daugiau naujų smūgių jo laivynui, ir bando jį gelbėti. Tačiau jiems nepavyks!“ – teigia „Ateš“.

Anksčiau buvo skelbiama, kad „Minsk“ ir „Rostovas prie Dono“ buvo sunaikinti pasitelkus palydovinę informaciją.

Lrytas.lt primena, kad ši informacija apie laivų atitraukimą nėra nepriklausomai patvirtinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.