Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės lyderių apdovanojimuose išrinko metų gaminį – štai koks jis

Pirmadienį Vilniuje Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės sektoriaus atstovai įvertinti už pasiekimus vidaus ir užsienio rinkose, už išskirtinius gaminius, paslaugas, informacinių technologijų (IT) sprendimus gynybai ir saugumui, už lyderystę versle bei visuomeninėje veikloje. Toks renginys – pirmasis Baltijos regione.

„Metų gaminiu“ gynybai ir saugumui išrinkta išmanioji sprogmenų inicijavimo sistema RISE-1.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
„Metų gaminiu“ gynybai ir saugumui išrinkta išmanioji sprogmenų inicijavimo sistema RISE-1.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Priešdroninė sistema „EDM4S SkyWiper“.<br>Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
Priešdroninė sistema „EDM4S SkyWiper“.<br>Krašto apsaugos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 10:56 AM, atnaujinta Nov 28, 2023, 12:16 PM

Apdovanojimų šventėje pirmadienį paskelbti devyni nugalėtojai.

Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, „Metų gaminiu“ gynybai ir saugumui išrinkta išmanioji sprogmenų inicijavimo sistema RISE-1, tarnaujanti karščiausiuose fronto taškuose atliekant gynybos operacijas, tiek rengiant diversijas priešo užnugaryje. Tai bendrovės „RSI Europe“ 2022 metais sukurtas ir per 2023 metus patobulintas produktas, sulaukęs ypatingo įvertinimo NATO šalių rinkose, Ukrainoje fronte – taip pat.

„Metų gaminiu“ gynybai ir saugumui išrinkta išmanioji sprogmenų inicijavimo sistema RISE-1, tarnaujanti karščiausiuose fronto taškuose atliekant gynybos operacijas, tiek rengiant diversijas priešo užnugaryje. Tai bendrovės „RSI Europe“ 2022 metais sukurtas ir per 2023 metus patobulintas produktas, sulaukęs ypatingo įvertinimo NATO šalių rinkose, Ukrainoje fronte – taip pat.

Į šią nominaciją taip pat pretendavo: „NT service“ sukurta priešdroninė sistema SkyWiper-OMNI; stebėjimo sistema kovinėms transporto priemonėms TINDS DVE STANDARD (bendrovės ATRI gaminys); termovizualinis taikiklis ADS-625 (ADOS PRO gaminys).

Nominacijos „Metų įmonė, ne LGSPA narė“ laimėtoja – „ScaleWolf“.

„Metų paslaugos tiekėjo“ nominaciją laimėjo karinės technikos remonto įmonė „Lithuania Defense Services“. Taip pat buvo nominuoti: įmonė „Arijus“ (logistika ir priimančios šalie parama); Fizinių ir technologijos mokslų centras (mokslinė, tiriamoji ir eksperimentinė veikla); įmonė „Kitron“ (komponentų gamyba).

„Metų IT įmonės“ apdovanojimas už skaitmeninių technologijų sprendimus gynybos ir saugumo srityje įteiktas įmonei „HNIT-Baltic“.

Nominacijos „Metų verslo atstovė“ nugalėtoja – „Altimus-Tech“ generalinė direktorė Vitalija Lapina. Įvertinimas skirtas už lyderystę vystant gynybos srities verslą, skatinant gynybos ir saugumo pramonės plėtrą bei aktyvumą visuomeninėje veikloje.

Nominacijos „Metų verslo atstovas“ nugalėtojas – įmonės ADOS PRO pardavimų vadovas Rokas Kasevičius.

Už lyderystę formuojant Lietuvos gynybos ir saugumo politiką „Metų gynybos lyderio“ apdovanojimas skirtas krašto apsaugos viceministrei Gretai Monikai Tučkutei.

Už stiprias kompetencijas gynybos pramonės srityje ir tvarią partnerystę su verslo bendruomene „Metų valstybės institucija“ išrinkta Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.