NŠA: mokykloms perduodami nauji kompiuteriai už daugiau nei milijoną eurų

Šią savaitę į savivaldybes pristatomi ugdymo įstaigoms nupirkti kompiuteriai, praneša Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA). Jiems įsigyti buvo skirta daugiau nei 1,142 mln. eurų.

Šią savaitę į savivaldybes pristatomi ugdymo įstaigoms nupirkti kompiuteriai, praneša Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Šią savaitę į savivaldybes pristatomi ugdymo įstaigoms nupirkti kompiuteriai, praneša Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).<br>123rf asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 12:36 PM, atnaujinta Nov 30, 2023, 12:37 PM

2236 kompiuterius gavusios 28 savivaldybės juos išdalins mokykloms, atsižvelgdamos į jų poreikius.

„Pereinant prie vis platesnio elektroninio mokinių pasiekimų patikrinimų vykdymo ir vertinimo, svarbu, kad mokyklos turėtų tinkamus techninius išteklius skaitmeninio turinio naudojimui ugdyme“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

„Renkame duomenis ir stebime aprūpinimo kompiuterine įranga situaciją skirtingose savivaldybėse, todėl už daugiau nei vieną milijoną įsigyti kompiuteriai perduoti būtent toms savivaldybėms, kurių mokyklose poreikis didesnis“, – paaiškina NŠA direktorė.

Artėjant tarpiniams patikrinimams, kuriuos šiais mokslo metais laikys vienuoliktokai ir atsižvelgiant į Švietimo valdymo informacinės sistemos duomenis apie III-iose gimnazijos klasėse besimokančių mokinių ir kompiuterių, naudojamų mokinių mokymui, skaičių, buvo įvertinti poreikiai ir naujikompiuteriai atitinkamai paskirstyti savivaldybėms.

Kompiuterinė įranga jau pasiekė Kauno miesto, Mažeikių, Pakruojo, Kelmės, Šakių, Molėtų rajonų savivaldybes.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.