Besirengiant artėjančiai CES, daugiausiai dėmesio sulaukia DI ir permatomi televizoriai

Besirengiant oficialiam CES atidarymui, daugiausiai dėmesio sulaukia pranešimai apie įvairius mūsų namuose ir už jų ribų naudojamus įrenginius su integruotu dirbtiniu intelektu (DI) ir pirmąją permatomų televizorių kartą.

„Samsung MicroLED“.<br>„Engaged“ nuotr.
„Samsung MicroLED“.<br>„Engaged“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Jan 9, 2024, 2:11 PM, atnaujinta Jan 9, 2024, 2:13 PM

Kasmetinė technologijų paroda duris Las Vegase atvers antradienį, o daugelis joje dalyvausiančių didžiausių įmonių jau dabar pristato prietaisus, kuriuos ketina eksponuoti.

Didelio susidomėjimo sulaukė bendrovių „LG“ ir „Samsung“ pristatyti pirmieji permatomi televizoriai, suteikiantys vartotojams galimybę matyti kiaurai pro didelės raiškos ekranus – tokiu būdu namuose nebelieka didelės juodos dėmės ir atsiranda daugiau laisvės renkantis vietą televizoriui, kad šis neužstotų vaizdo.

Technologijų ekspertas ir pramonės analitikas Paolo Pescatore šiuos prietaisus apibūdino kaip „naują kovos lauką, siekiant išskirtinumo“.

„Visi nori, kad namuose kiekviename kambaryje būtų po skirtingų formų, dydžio ir formato televizorių“, – kalbėjo jis.

Kaip daugelis komentatorių ir numanė, viena iš pagrindinių parodos temų yra DI, o daugelis bendrovių pasakoja apie savo planus įvairiais būdais pritaikyti šią technologiją tam, kad pagerintų kasdienio savo klientų gyvenimo kokybę.

Vienas iš daugiausiai dėmesio sulaukusių pavyzdžių – bendrovės „Volkswagen“ planai jau nuo šių metų naujuose savo automobiliuose diegti DI pagrindu veikiančią pokalbių programą „ChatGPT“, suteiksiančią vartotojams galimybę daugelį savo automobilių funkcijų valdyti tarytum kalbantis su automobiliu.

Prancūzų firma „Baracoda“ pristatė išmanųjį veidrodį, kuriame įdiegtas DI pagal asmens veido išraišką, gestus ir toną analizuoja jo psichinę sveikatą bei rekomenduoja tokias priemones, kaip meditacija nuotaikai gerinti ir stresui mažinti.

Tuo tarpu „Samsung“ žiniasklaidai skirtame iki parodos atidarymo vykusiame renginyje pristatė keletą naujų buitinių prietaisų su integruotu DI, tarp kurių yra šaldytuvas, gebantis atpažinti į jį dedamą maistą ir pasiūlyti atitinkamų receptų, taip pat išmanusis dulkių siurblys – šluota, atpažįstantis skirtingus grindų paviršius ir automatiškai parenkantis atitinkamą valymo režimą.

„Šių metų parodoje CES jau dabar daugiausiai kalbama būtent apie DI“, – kalbėjo P. Pescatore.

„Visi tiekėjai siekia plėstis į naujas sritis.

Šių metų parodoje CES tai bus matyti aiškiau nei bet kada, akcentuojant poreikį bendradarbiauti, siekiant pritraukti naujų auditorijų, sudominti klientus, o svarbiausia – padidinti pajamas.

Vienomis iš galimai reikšmingų sričių gali tapti mikroschemų gamintojų ir kompiuterinių žaidimų, nešiojamųjų kompiuterių, automobilių ir robotų technikos kūrėjų susivienijimai.

Viena iš pagrindinių tendencijų – skirtingų prietaisų suderinamumas ir galimybė juos naudoti skirtingose platformose, o visi tiekėjai teigia, kad jų produkcija veikia sklandžiai ir be trikdžių.“

Tikimasi, kad antradienį duris atversianti paroda CES per keturias dienas sulauks maždaug 100 000 lankytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.