Neįtikėtina ukrainiečių sėkmė: skelbia sunaikinę tris pažangiausias Rusijos oro gynybos sistemas Smogė galingu amerikietišku ginklu

Balandžio 17 d. naktį buvo atakuotas karinis oro uostas netoli Džankojaus miesto laikinai okupuotame Kryme, skelbia „Militarnyj“.

Skelbiama, kad dėl ukrainiečių suduotų smūgių buvo sunaikinti trys oro gynybos sistemos „S-400 Triumf“ paleidimo įrenginiai ir radaras.<br>„Dosye Shpiona“ nuotr.
Skelbiama, kad dėl ukrainiečių suduotų smūgių buvo sunaikinti trys oro gynybos sistemos „S-400 Triumf“ paleidimo įrenginiai ir radaras.<br>„Dosye Shpiona“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 7:48 PM

Apie tai pranešė „Telegram“ kanalas „Dosye Shpiona“.

Pranešama, kad smūgį sudavė dvi JAV pagamintos raketos „MGM-140“ ATACMS.

„Telegram“ kanalas „war_home“, kuris dažnai skelbia Rusijos raketų nuolaužų nuotraukas, paviešino raketos fragmento nuotraukas ir išsakė prielaidą, kad tai yra raketos ATACMS uodegos dalis.

Skelbiama, kad dėl ukrainiečių suduotų smūgių buvo sunaikinti trys oro gynybos sistemos „S-400 Triumf“ paleidimo įrenginiai ir radaras.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ar Ukrainos vyriausybės atstovai kol kas nepateikė oficialių komentarų.

„S-400“

„S-400“ yra viena pažangiausių Rusijos tolimojo ir vidutinio nuotolio priešlėktuvinės gynybos raketų sistema, kurią gamina koncernas „Almaz-Antej“.

„S-400“ yra sukurta oro gynybos raketų komplekso „S-300PMU2“ pagrindu. Nuo savo pirmtakų ji skiriasi didesniu koviniu nuotoliu ir galimybe naudoti naujas žemė-oras raketų sistemas. „S-400“ gali aptikti ir naikinti „nematomus“ (angl. stealth) ir greitai judančius oro taikinius.

„S-400“ skirta naikinti strateginius ir taktinius orlaivius (įskaitant „nematomuosius“ reaktyvinius lėktuvus) ir gali smogti bet kokiems kitiems oro taikiniams stipria ugnimi ir radioelektroninėmis priešlėktuvinėmis priemonėmis.

Rusijos valstybinė žiniasklaida teigė, kad pirmosios „S-400“ sistemos pradėtos naudoti 2007 m. balandžio 28 d.

Minimalus „S-400“ veikimo nuotolis – 2 km, maksimalus (ir priklausantis nuo naudojamų raketų) – 400 km. Žygio metu šią raketų sistemą parengti pirmajam šūviui trunka 10–15 min., o stovint vietoje – tris minutes.

Pilną „S-400“ sistemą sudaro vado mašina, ugnies valdymo radaras ir raketų paleidimo mašina, visos sistemos kaina – apie 300 milijonų JAV dolerių.

Parengta pagal „Militarnyj“ ir kitus šaltinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.