ES imasi tirti „Facebook“ ir „Instagram“ veiklą dėl susirūpinimo, susijusio su dezinformacija

Europos Sąjunga (ES) antradienį pradėjo tyrimą dėl „Facebook“ ir „Instagram“ – toks žingsnis žengiamas kilus susirūpinimui, kad šios „Meta“ valdomos platformos neefektyviai kovoja su dezinformacija prieš birželį vyksiančius ES rinkimus.

Europos Sąjunga (ES) antradienį pradėjo tyrimą dėl „Facebook“ ir „Instagram“ – toks žingsnis žengiamas kilus susirūpinimui, kad šios „Meta“ valdomos platformos neefektyviai kovoja su dezinformacija prieš birželį vyksiančius ES rinkimus.<br>123rf nuotr.
Europos Sąjunga (ES) antradienį pradėjo tyrimą dėl „Facebook“ ir „Instagram“ – toks žingsnis žengiamas kilus susirūpinimui, kad šios „Meta“ valdomos platformos neefektyviai kovoja su dezinformacija prieš birželį vyksiančius ES rinkimus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2024-04-30 15:55, atnaujinta 2024-04-30 15:58

Tyrimas inicijuojamas pagal naująjį ES Skaitmeninių paslaugų aktą (SPA), skirtą pažaboti neteisėtą internete talpinamą turinį ir priversti didžiausias pasaulyje technologijų bendroves daryti daugiau, kad būtų galima apsaugoti vartotojus internetinėje erdvėje.

Europos Komisija (EK) pareiškė įtarianti, kad „Meta“ vykdomas reklamos moderavimas yra „nepakankamas“, o mokamų skelbimų skaičiaus padidėjimas šiomis sąlygomis gali pakenkti „rinkimų procesams ir pagrindinėms teisėms, įskaitant vartotojų apsaugos teises“.

ES lyderiai ypač nerimauja dėl Rusijos bandymų manipuliuoti viešąja nuomone ir pakenkti Europos demokratijai.

Tyrimo tikslas yra „užtikrinti, kad būtų imtasi efektyvių veiksmų, visų pirma siekiant neleisti, jog kišantis iš užsienio būtų pasinaudota „Instagram“ ir „Facebook“ silpnosiomis vietomis“, sakė ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas.

„Įtariame, kad „Meta“ vykdomas moderavimas yra nepakankamas, jog stinga skaidrumo reklamos ir turinio moderavimo procedūrų srityje“, – pareiškime cituojama EK vykdomoji vicepirmininkė Margrethe Vestager.

„Facebook“ ir „Instagram“ yra vienos iš 23 „labai didelių“ internetinių platformų, kurioms privalu laikytis SPA, antraip joms grės baudos, kurios gali sudaryti iki 6 proc. jų pasaulinių pajamų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.