Ukrainiečiai smogė Rusijos viduje – ataka galėjo būti reikšmingesnė nei manyta iš pradžių ​Prarado bent dalį vertingos technikos

Rusijos Krasnodaro srityje įvyko sėkminga drono ataka. Ukrainos saugumo tarnybos operacijos metu padaryta žala vietos naftos perdirbimo gamykloms ir kariniam oro uostui. Pasirodo, rusai ten laikė vertingą techniką ir bent dalį jos prarado.

Karas Ukrainoje.<br>Sipa Press/Scanpix asociatyvinė nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Sipa Press/Scanpix asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 1:34 PM, atnaujinta Apr 30, 2024, 1:37 PM

„Defense Express“ rašo, kad iš pradžių naujienų sraute beveik neaprašyta karinio oro uosto ataka rusams galėjo būti labai skausminga.

Remiantis socialiniuose tinkluose pasirodžiusiomis palydovinėmis nuotraukomis ir įrašais iš įvykio vietos, spėjama, kad buvo sugriautas skrydžių valdymo centro pastatas ir sandėlis. Jame buvo daug UMPK modulinių prietaisų.

UMPK yra modulinis priedas, skirtas naudoti su nevaldomomis aviacinėmis bombomis, pavyzdžiui, „FAB-250“ ir „FAB-500“. Šis modulis veiksmingai paverčia įprastas laisvai krintančias bombas į tiksliai valdomus šaudmenis, gerokai padidindamas jų skrydžio nuotolį iki kelių kilometrų.

Anot „Defence Blog“, paleistas iš orlaivio, modulis išskleidžia sparnus ir nukreipia bombą į iš anksto nurodytas koordinates, naudodamas integruotą inercinę sistemą su GPS korekcija.

Ukrainos saugumo tarnyba ne tik pripažino įvykdžiusi ataką, bet ir pridūrė, kad rusai kariniame oro uoste laikė „dešimtis karinių lėktuvų, radarą ir elektroninės karybos įrangą“.

„Defense Express“ nurodo, kad oro uoste stovėjo taktiniai bombonešiai „Su-34“, kurie laikomi Rusijos aviacijos stuburu. Ten taip pat galėjo būti ir naikintuvų „Su-27“, „MiG-29“. Tačiau neaišku, ar rusai prarado orlaivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.