Pristatė atnaujintą „Bradley“: amerikiečių šarvuotis tapo dar galingesnis

JAV ginkluotosios pajėgos pristatė naują pėstininkų kovos mašiną „M2A4E1 Bradley“. Tai, žinoma, yra atnaujintas „M2 Bradley“, kuris bus dar atsparesnis priešo smūgiams nei jo pirmtakai. Teigiama, kad į „M2A4E1“ įdiegtos naujovės susijusios ir su Ukrainoje išmoktomis pamokomis.

JAV ginkluotosios pajėgos pristatė naują pėstininkų kovos mašiną „M2A4E1 Bradley“.<br>Wikimedia commons.
JAV ginkluotosios pajėgos pristatė naują pėstininkų kovos mašiną „M2A4E1 Bradley“.<br>Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 10:21 AM, atnaujinta May 7, 2024, 10:24 AM

Ukrainos gynėjai naudoja daug įvairių pėstininkų kovos mašinų iš skirtingų šalių, bet „M2 Bradley“ yra viena jų mėgstamiausių. 3-iosios šturmo brigados vado pavaduotojas Maksimas Žorinas mano, kad būtent šios pėstininkų kovos mašinos fronte yra vienos svarbiausių.

Jis teigia, kad „Bradley“ daug kartų įrodė, kad karo metu gera technika gelbsti gyvybes. Kieti „Bradley“ šarvai ne kartą net ir po taiklių rusų smūgių leido Ukrainos gynėjams saugiai pasitraukti.

Rusų dronai medžioja „Bradley“, tačiau ne visada sėkmingai – po vieno taiklaus rusų drono smūgio kovos mašina buvo apgadinta tik nežymiai, o įgula nenukentėjo. Kitą kartą „Bradley“ užvažiavo ant minos ir vis tiek galėjo tęsti operacijas fronte. Bet tai nereiškia, kad „Bradley“ yra neįveikiamas – rusai sunaikino ne vieną tokią pėstininkų kovos mašiną.

Dabar JAV pristatė „M2A4E1 Bradley“ – pėstininkų kovos mašiną su aktyvia apsaugos sistema „Iron Fist“. Be to, naujoje „Bradley“ versijoje yra patobulintas taikiklis ir oro kondicionavimo sistema.

„Iron Fist“ yra papildoma apsauga nuo įvairių grėsmių. Sistema turi kelis jutiklius – radarus ir infraraudonųjų spindulių kameras. Kai nustatoma, kad prie „Bradley“ artėja kokia nors raketa, sistema jos link paleidžia nedidelę raketą.

Ji sprogsta ore, sukurdama skeveldrų debesį, kuris sunaikina grėsmę. Kitaip tariant, priešo raketos „Bradley“ net nepasieks. Todėl teigiama, kad „M2A4E1 Bradley“ yra geriausiai įgulą apsauganti šios kovos mašinos versija.

„Iron Fist“ sistemą sukūrė Izraelio „Elbit Systems“. Ją galima įdiegti ir į jau egzistuojančias mašinas, bet lengviau tai padaryti gamybos metu.

Pažymėtina, kad oro kondicionavimo sistema irgi yra svarbus patobulinimas – kare patiriama daug streso, o kariai tiesiog veikia efektyviau, kai jaučiasi patogiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.