Rusai numetė droną ant savo pačių vaikų darželio

Pranešama, kad Rusijos kariuomenė per klaidą numetė droną ant vaikų darželio netoli Ukrainos sienos – ir tai yra naujausias incidentas, kai Maskvos pajėgos netyčia smogė į savo teritoriją.

 Dronas kamikadzė „Lancet“.<br> Wikimedia commons
 Dronas kamikadzė „Lancet“.<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2024, 10:41 AM

Rusijos žiniasklaidos kanalas „Astra“ antradienį savo „Telegram“ kanale pranešė, kad dronas kamikadzė „Lancet“ buvo numestas ant vaikų darželio teritorijos Oktiabrskio kaime Belgorodo srityje. Dronas nesprogo, o 47 vaikus ir 30 darželio darbuotojų iš teritorijos evakavo saugumo pajėgos.

Šiais metais pranešta apie daugybę incidentų, kai Rusijos kariuomenė atsitiktinai numetė šaudmenis ir raketas savo teritorijoje. „Astra“ jau anksčiau pranešė, kad vien kovo ir balandžio mėnesiais Maskvos pajėgos iš savo lėktuvų per klaidą numetė mažiausiai 21 aviacinę bombą Rusijos teritorijoje arba okupuotose Ukrainos teritorijose.

Ketvirtadienį leidinys „The Moscow Times“ pranešė, kad nuo pavasario pradžios Rusijos lėktuvai numetė mažiausiai 25 aviacines bombas savo teritorijoje arba teritorijoje, kurią V. Putinas paskelbė aneksavęs iš Ukrainos. Nuo sausio tokių incidentų buvo 33, teigia leidinys.

Rusijos valdžios institucijos paprastai pripažįsta, kad jos teritorijoje numetami šaudmenys, tačiau yra linkusios nuslėpti šiuos incidentus. Jos sako, kad įvyko „neįprastas šaudmenų išmetimas“, pažymi Astra.

Belgorodo sritis yra netoli Ukrainos sienos, joje yra kelios Rusijos karinės bazės ir poligonai. Per visą Rusijos prezidento Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą laikotarpį regioną drebina sprogimai, o vietos valdžios institucijos nuolat praneša apie bepiločius orlaivius.

Vos prieš kelias dienas, gegužės 4 d., atviri žvalgybos šaltiniai ir Ukrainai palanki žiniasklaida teigė, kad šaudmenis ant Belgorodo per klaidą numetė Rusijos lėktuvas, vykdęs valdomų skraidančių bombų smūgius , nukreiptus į Charkivą.

Valdoma bomba „nukrito tiesiai gyvenamajame sektoriuje ir sprogo“, – apie incidentą pasakojo buvęs Ukrainos vidaus reikalų ministerijos patarėjas Antonas Geraščenka.

O antradienį Rusijos lėktuvas numetė bombą ant Voroncovkos kaimo Rusijos Krasnodaro krašte, pranešė „Astra“, kurią cituoja „Newsweek“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.