Kaip pastebėti pažeidimus odoje?

Soliariumo lempų spinduliuojami ultravioletiniai spinduliai yra tie patys Saulės spinduliai, dėl kurių įdegame prie jūros.<br>123rf nuotr.
Soliariumo lempų spinduliuojami ultravioletiniai spinduliai yra tie patys Saulės spinduliai, dėl kurių įdegame prie jūros.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-01 09:10, atnaujinta 2018-01-20 06:41

Įsivaizduokite sieną, kuri mus saugo nuo priešų. O priešų daug. Išorė mums kelia nuolatinį pavojų. Sienoje įmontuota daugybė jautrių jutiklių. Jie fiksuoja spaudimą, vibraciją, temperatūrą. Esant reikalui siena garina vandenį ir išskiria kenksmingas medžiagas. Sugalvok tu man tokią konstrukciją. Pasikeitus aplinkos sąlygoms, reaguoja ir saugo nuo šalčio. Siena nuostabiai lankstosi visomis kryptimis. Kas ji?

„Soliariumo lempos pradeda spinduliuoti ultravioletinius spindulius. Tai yra tie patys Saulės spinduliai, dėl kurių įdegame prie jūros. Pradeda gamintis vitaminas D. Tik apie 10 procentų jo gauname su maistu, o net 90 – iš šviesos. Daugumai mūsų trūksta vitamino D. Lietuvoje mažai Saulės. Tačiau ar soliariumo spinduliavimas yra saugus?“ – klausia „Mokslo sriubos“ kūrėjai.

TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. Naujausią laidą galite pažiūrėti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.