Ar realybėje plėšikai išgyventų „Vienas namuose“ košmarą?

Mažasis Kevinas Makalisteris filme „Vienas namuose“ dviem plėšikams sukėlė daugybę sužalojimų, kai šie bandė įsiveržti į jo namus. Dėl kino magijos plėšikai iššūkius lengvai ištvėrė ir neatrodė, kad būtų patyrę rimtų traumų. Medicinos ekspertai paaiškino, kas nutiktų, jeigu žmogus patirtų tokių sužalojimų tikrame gyvenime.

Kas nutiktų, jeigu filmo „Vienas namuose“ scenarijus pasikartotų realybėje?<br>ViDA Press nuotr.
Kas nutiktų, jeigu filmo „Vienas namuose“ scenarijus pasikartotų realybėje?<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 27, 2017, 8:36 PM

Anot ekspertų, skausmas būtų žvėriškas, plėšikai greičiausiai net nebūtų įsibrovę į namą, o keli sužalojimai galėtų pasibaigti ir mirtimi.

Vienu metu Kevinas, kurį filme vaidina Macaulay Culkinas, nustebina Harį (akt. Joe Pesci) prie paradinių durų šūviu į genitalijas iš pneumatinio šratinio ginklo. Kadangi tai tik filmas, Haris ir toliau mėgina brautis į namus. Gydytojai sako, kad realybėje tai būtų neįmanoma – iš tokio ginklo pataikius į genitalijas būtų patirta rimta trauma.

Kitoje scenoje Kevinas pripila vandens ant laiptelių prie namo durų. Marvas (Danielis Sternas) lipa ledu padengtais laiptais, paslysta ir griūva. Netrukus jis atsikelia ir atrodo, kad jam tik truputį apsvaigo galva. Gydytojų teigimu, toks griuvimas turėtų didelių neigiamų pasekmių stuburui, be to, tai gali sukelti šonkaulių lūžius, plaučių sumušimą bei blužnies žaizdą.

Netrukus Marvas plikomis pėdomis užlipa ant didžiulės specialiai padėtos vinies, tačiau skausmingas potyris, rodos, neturi didelio poveikio plėšikui. Vienas gydytojas sako, kad, be didžiulio kraujavimo, tai sukeltų nervų sužalojimą.

Haris čiumpa už paradinių durų rankenos, norėdamas įeiti į namą, tačiau Kevinas taip ją įkaitino, kad ši net paraudonavo. Hario ranka tarsi prilimpa prie rankenos ir pradeda rūkti. Gydytojas teigė niekada nematęs, kad oda taip rūktų. Realybėje oda imtų luptis ir pajuoduotų. Tokiu atveju greičiausiai reikėtų odos persodinimo operacijos.

Tuomet Marvui ant veido užkrinta karštas lygintuvas. Marvui beveik nieko nenutinka, išskyrus matomą raudoną žymę ant  veido. Jei taip nutiktų realybėje, žmogus nudegtų veidą ir patirtų akies traumą.

Kai suveikia didžiulis žiebtuvėlis, Hario galva ima liepsnoti, užsidega kepurė. Jis ugnį užgesina įkišdamas galvą į sniegą ir, rodos, nieko rimto nenutinka. Gydytojai sutaria, kad jis būtų patyręs antrojo ar trečiojo laipsnio nudegimų, oda būtų nusilupusi. Tikėtina, kad netgi pasimatytų kaukolė.

Plėšikams, lipantiems laiptais, į galvą pataiko dažų skardinė. Vienas gydytojas konstatuoja, kad tokiu atveju veidas liktų tiesiog sumaitotas. Galėtų netgi lūžti akiduobė, nosis. Anot kito gydytojo, tai galėtų sukelti vidinį kraujavimą. Kraujas galiausiai pasiektų smegenis ir visa tai baigtųsi mirtimi.

Parengta pagal Dailymail.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.