Didžiausia kasmetinė žmonių migracija

Kiekvieną žiemą milijonai kinų grįžta namo švęsti Naujųjų metų pagal kinų kalendorių. Masinė migracija, Kinijoje žinoma „chunyun“ pavadinimu, kasmet pasiekia neįtikėtinus skaičius. Štai 2014 metais per 40 dienų trukmės atostogas įvyko 3,62 milijardo kelionių. Tai yra didžiausia kasmetinė žmonių migracija pasaulyje.

Kasmet per Kinų Naujuosius metus namo grįžta milijardai žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kasmet per Kinų Naujuosius metus namo grįžta milijardai žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2016, 5:15 PM, atnaujinta May 21, 2017, 1:50 PM

Iš kaimų į miestus atvažiavusiems ir sunkiai dirbantiems žmonėms tai yra bene vienintelė proga metuose grįžti namo ir aplankyti artimuosius. 25-erių grafikos dizainerė Zhang Xuan sako, kad ne visuomet gali sau leisti nusipirkti traukinio bilietą, o kelionės būna varginančios ir nemalonios, tačiau ji neturi kito pasirinkimo, nes priešingu atveju tėvai ją „užmuštų“.

Dauguma keliauja keliais – autobusais ir automobiliais. Tokių kelionių įvyksta apie 3,2 milijardo. Dar 258 milijonai žmonių keliauja traukiniais ir vos 42 milijonai parskrenda namo lėktuvais. Žinoma, daugiausiai žmonių keliauja iš dviejų didžiausių Kinijos megapolių – sostinės Pekino ir Šanchajaus.

Dėl šios priežasties šie megapoliai gali kiek atsikvėpti. Per šias atostogas miestą, kuriame gyvena 20 milijonų gyventojų, palieka apie trečdalis gyventojų. Gatvės atlaisvėja nuo automobilių, ištuštėja ir perpildyti metro. Dėl to sumažėja miestų oro užterštumas, išsisklaido smogas ir netgi galima pamatyti giedrą mėlyną dangų.

Šaltinis: Nationalgeographic.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.