Ilgiausi ir trumpiausi skrydžiai pasaulyje: ir užmigtumėte, ir nespėtumėte prisisegti

Kelionė lėktuvu į lietuvių pamėgtą Londoną trunka apie 2,5 valandos. Nuskristi iki Oslo (Norvegija) trunka dar trumpiau – mažiau nei valandą laiko. Tačiau tai yra įprasti skrydžiai, neišsiskiriantys savo trukme. O kiek trunka trumpiausias ir ilgiausias skrydžiai pasaulyje?

Nuo keliasdešimt sekundžių iki beveik 18 valandų – tiek pasaulyje gali trukti komerciniai skrydžiai lėktuvu.<br>123rf nuotr.
Nuo keliasdešimt sekundžių iki beveik 18 valandų – tiek pasaulyje gali trukti komerciniai skrydžiai lėktuvu.<br>123rf nuotr.
Nuo keliasdešimt sekundžių iki beveik 18 valandų – tiek pasaulyje gali trukti komerciniai skrydžiai lėktuvu. <br> 123rf nuotr. 
Nuo keliasdešimt sekundžių iki beveik 18 valandų – tiek pasaulyje gali trukti komerciniai skrydžiai lėktuvu. <br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-07 17:02, atnaujinta 2019-01-07 17:04

Trumpiausias pasaulyje komercinis skrydis vykdomas šiaurės Škotijoje, tarp Orkney ir Westray bei Papa Westray salų, o šias salas skiria vos 2,7 kilometrų atstumas. Jį vykdo skrydžių bendrovė „Loganair“, o oficiali skrydžio trukmė yra dvi minutės, nors realiai idealiomis oro sąlygomis skrydis gali trukti vos 47 sekundes. Nors skrydis labai trumpas, jo kaina gana nemaža ir siekia apie 30 eurų, taigi. Pigios kelionės dažnai atsieina mažiau.

Skaičiuojama, kad apie 30 procentų keleivių yra susiję su Orkney salų tarybos edukacinėmis paslaugomis, tuo tarpu likę keleiviai dažniausiai būna medikai bei pacientai. Papa Westray saloje gyvena vos 70 žmonių, tačiau joje yra 60 archeologinių vietovių.

„Loganair“ šiuos skrydžius organizuoja jau apie 50 metų, tačiau 2011 metais pristatė analogiškus trumpus skrydžius ir turistams. Specialūs skrydžia turistams vykdomi du kartus per savaitę, vasaromis.

Tuo tarpu ilgiausias komercinis skrydis be sustojimo pasaulyje atitenka Jungtiniams Arabų Emyratams. Skrydis iš Dubajaus į Panamą trunka net 17,5 valandų, o jo metu įveikiamas 13 818 kilometrų atstumas. Šis skrydis buvo pristatytas tik 2015 metų rugpjūčio mėnesį, ir iš pirmos vietos išstūmė skrydį iš Dalaso (JAV) į Sidnėjų (Australija).

Tikriausiai nėra ko stebėtis, kad ilgiausią pasaulyje skrydį vykdo JAE su savo įspūdingu „Airbus 380“ bei „Boeing 777“ lėktuvų parku. Tai yra sparčiausiai augančios oro linijos pasaulyje, skraidinančios į daugelį pasaulio šalių. Laimei, oro linijos taip pat pasižymi aukščiausios klasės aptarnavimu – kurio tikrai prireikia įspūdingai ilgos 17,5 valandų trukmės kelionės metu.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.