Iš kalėjimo paleistas vyras po 6 metų sulaukė netikėtos žinios

Dėl teismo darbuotojo klaidos vienas kalinys 2008 metais išėjo į laisvę 90-čia metų anksčiau, nei turėjo. Ši klaida buvo pastebėta tik po 6 metų ir vyras, vardu Rene Lima-Marinas, buvo grąžintas atgal į įkalinimo įstaigą, kad atliktų likusią laisvės atėmimo bausmės, kuri jam buvo paskirta už ginkluotą apiplėšimą, dalį.

Anot prokurorų, nuteistasis neturėtų išvengti bausmės vien dėl darbuotojo klaidos.<br>123rf nuotr.
Anot prokurorų, nuteistasis neturėtų išvengti bausmės vien dėl darbuotojo klaidos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-28 17:27, atnaujinta 2017-04-07 00:24

Dabar Rene šeima kovoja dėl vyro laisvės, argumentuodama, jog po 8 kalėjime praleistų metų, laisvėje Rene per 6 metus nepadarė nė menkiausio nusižengimo. O tai rodo, jog net ir tokia trumpa bausmė atliko savo auklėjamąją paskirtį.

Šeima buvo šokiruota, kai 2014 metų sausio mėnesį atvykę policijos pareigūnai uždėjo antrankius Rene ir jį išsivežė. Jo žmona dviem jų vaikams buvo priversta pasakyti, jog tėtis išvažiavo į darbą.

Panašios klaidos pasitaiko pakankamai dažnai. Štai Misūryje (JAV) teisėjas atleido nuo bausmės nuteistą plėšiką, kadangi šis neprisistatė į įkalinimo įstaigą net 13 metų, nors mėgino tai padaryti, tačiau dėl darbuotojų klaidos jam to taip ir nepavyko padaryti. 2013 metais per klaidą į laisvę buvo paleistas žudikas Los Andžele, o praėjus metams jis buvo sulaikytas Meksikoje.

Galiausiai Kolorade vienas kalinys buvo išleistas 4 metais anksčiau dėl panašios klaidos. Vėliau šis kalinys nužudė pataisos namų direktorių prie šio namų durų. Dėl šios priežasties Kolorado gubernatorius Johnas Hickenlooperis įsakė atlikti auditą ir įsitikinti, jog tūkstančiai valstijos kalinių pagrįstai atlieka jiems paskirtas bausmes. Tačiau Rene nepateko į audituojamų kalinių sąrašą, kadangi audito metu buvo tikrinami kaliniai, nuteisti už kitokio pobūdžio nusikaltimus.

2000 metais Rene ir jo bendrininkas buvo nuteisti už dviejų videonuomos parduotuvių apiplėšimą. Tuo metu Rene buvo tik 20 metų. Vieno apiplėšimo metu vyrai grasino darbuotojams ginklais ir liepė gultis ant žemės, o kitus suvarė į rakinamą kambarį. Jie pareikalavo pinigų iš parduotuvės seifo.

Rene buvo pripažintas kaltu pagal 8 straipsniuose įtvirtintas nusikalstamas veikas ir už tai jam buvo paskirta bendra 98 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau teismo darbuotojas per klaidą įrašė, kad visas bausmes vyras atliks vienu metu. Įkalinimo įstaigų darbuotojai vadovavosi būtent šiuo raštu, todėl jis buvo išleistas lygtinai 2008 metais.

Tuomet Rene pradėjo kurti savo gyvenimą nuo nulio. Prokurorai sako, kad vyras žinojo, jog teismo darbuotojas padarė klaidą, tačiau apie ją niekada nepranešė nei teismui, nei įkalinimo įstaigai. Vėliau jis pradėjo pardavinėti kuponus, o dar vėliau tapo įgudusiu langų montuotoju. Jis atgaivino santykius su savo buvusia mergina Jasmine Lima-Marin, kurią vėliau vedė. Be to, jis savanoriavo bažnyčioje ir aktyviai padėjo dvasininkams.

Rene padėjo auginti žmonos 7-metį sūnų Justą, o netrukus jie susilaukė ir dar vieno berniuko Josiah. Jo žmona sako, kad vyras pasikeitė ir tikrai tapo kitu žmogumi, palyginus su tuo, koks jis buvo prieš sėsdamas į kalėjimą.

Tačiau prokurorai sako, kad Rene turėjo grįžti į kalėjimą, kadangi padarė sunkius nusikaltimus. Anot jų, jis neturėtų išvengti bausmės vien dėl darbuotojo klaidos. Tuo labiau kad pats Rene žinojo apie klaidą, tačiau nieko nesakė.

Šaltinis: Cbsnews.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.