Kurioziška arbatos pakeliuose atsiradimo istorija

Arbata į Jungtinę Karalystę atkeliavo XVII amžiuje. Šis gėrimas pakeitė britų skysčių vartojimo įpročius amžiams. XVIII amžiaus pabaigoje Jungtinėje Karalystėje juodoji arbata pagal populiarumą aplenkė žaliąją arbatą. XIX amžiuje arbatos paplitimas Indijoje lėmė, kad indiškos arbatos imta importuoti daugiau nei kiniškos. Galiausiai XX amžiuje arbatos gėrimo įpročius pakeitė arbata pakeliuose.

Arbatos pakeliai buvo išrasti visiškai atsitiktinai.<br>123rf nuotr.
Arbatos pakeliai buvo išrasti visiškai atsitiktinai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-14 16:16, atnaujinta 2017-04-21 14:13

Kai kurie žmonės tiki, kad geriausias arbatos skonis yra tuomet, kai arbatos lapai yra pašalinami iš vandens. Tai buvo viena iš arbatos pakeliuose atsiradimo priežasčių. Be to, arbata pakeliuose yra žymiai patogesnė – ją galima lengvai gaminti tiek puodelyje, tiek arbatinuke.

Nors arbatos populiarumas didžiausias buvo Jungtinėje Karalystėje, patys arbatos pakeliai buvo išrasti JAV.

Maždaug 1908 metais Niujorko arbatos pardavėjas Thomas Sullivanas savo klientams arbatos bandomuosius pavyzdžius ėmė siųsti mažuose šilkiniuose maišeliuose. Kai kurie pamanė, kad arbatą reikia į vandenį dėti su visu maišeliu.

Reaguodamas į savo klientų pastabas, kad šilkinis maišelis yra pernelyg plonas, T.Sullivanas sukūrė specialius pakelius iš marlės – tai buvo pirmieji specialiai pagaminti arbatos pakeliai. Netrukus arbata pakeliuose išpopuliarėjo visoje JAV.

Taigi arbata pakeliuose buvo išrasta visai netyčia.

Šaltinis: Tea.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.