Mokykla, kuri mokė nusirenginėjimo meno

Mes visi tai esame girdėję iš vyresnių žmonių lūpų – seniau gyventi buvo geriau. Anot jų, dabar jaunimas užsiima visokiomis nesąmonėmis ir keistenybėmis. O kaip buvo seniau? Nejau seniau gyvenimas buvo tobulas?

Prieš 80 metų žmonos buvo mokomos nusirenginėti, nes buvo manoma, kad dėl įgūdžių stokos JAV didėja skyrybų skaičius. <br> 123RF iliustr.
Prieš 80 metų žmonos buvo mokomos nusirenginėti, nes buvo manoma, kad dėl įgūdžių stokos JAV didėja skyrybų skaičius. <br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 4:39 PM

Pasirodo, kad ir seniau pasitaikydavo visokiausių keistenybių – ir gal net daugiau, nei dabar. To pavyzdys – prieš 80 metų organizuoti kursai, kuriuose žmonos buvo mokomos kaip nusirengti prieš savo vyrus. 1937 metais apie tokią nusirenginėjimo mokyklą rašė JAV žurnalas „LIFE“. 

Tikriausiai pagalvojote, kam to reikia? Šioje mokykloje žmonos tokio dalyko buvo mokomos manant, kad dėl įgūdžių tinkamai nusirengti miegamajame neturėjimo JAV didėja skyrybų skaičius. 

Kaip rašoma 1937 metų vasario 17 dienos žurnalo „LIFE“ numeryje, nusirenginėjimo mokyklą Manhetene įkūrė Allenas Gilbertas. Anot straipsnio autorių, šioje mokykloje žmonos, norėdamos patobulinti savo vedybinio gyvenimo manieras, bus mokomos tinkamai nusirengti. Mokyklos įkūrėjas A. Gilbertas manė, kad šalyje didėja skyrybų skaičius būtent dėl to, jog miegamajame žmonos sustingsta. 

Tačiau nusirenginėjimo meno mokė ne pats A. Gilbertas, o pasamdytos neva geriausios burleskos šokėjos. Straipsnio rengimo metu į šią mokyklą jau buvo užsirašiusios 48 žmonos, kurių kiekvieną už 6 pamokas sumokėjo po 30 dolerių. Buvo teigiama, kad pamokos leis žmonoms išmokti keliauti į lovą su užsidegimu, patiriant malonumą ir atsikratant monotonijos.

Parengta pagal time.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.