Susidraugavęs su savo baime vyras tapo sėkmingu verslininku

Būdamas vaiku, kinas Jis Jiangas bijodavo būti atstumtas. O kai suaugo ir atsidūrė verslo pasaulyje, ši baimė jį vėl ėmė persekioti.

 Iššūkis galiausiai sumažino jo jautrumą skausmui ir gėdai, kurią vyras patirdavo kaskart sulaukęs neigiamo atsakymo.<br>123rf iliustr.
 Iššūkis galiausiai sumažino jo jautrumą skausmui ir gėdai, kurią vyras patirdavo kaskart sulaukęs neigiamo atsakymo.<br>123rf iliustr.
J.Jiangas nusprendė mes sau iššūkį ir 100 dienų iš eilės gauti neigiamus atsakymus.
J.Jiangas nusprendė mes sau iššūkį ir 100 dienų iš eilės gauti neigiamus atsakymus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-05-11 13:43, atnaujinta 2020-05-12 07:55

J.Jiangas pasakoja, kad net ir įkūrus savo bendrovę, ši baimė jo niekaip neapleido. Vyras sako, kad kai tapo verslininku, jis sulaukė investavimo galimybės – tačiau galiausiai jis gavo neigiamą atsakymą. Ir šis neigiamas atsakymas buvo labai skaudus.

2012 metų liepos mėnesį vyras nusprendė mes sau iššūkį ir 100 dienų iš eilės gauti neigiamus atsakymus. Jis taip pat pradėjo rašyti tinklaraštį „100 Days of Rejection Therapy“ (liet. 100 dienų atstūmimo terapija), kur jis detaliai aprašė savo atstūmimo iššūkius – pavyzdžiui, kaip jis prašė vadybininko paskolinti 100 dolerių ar restorane papildyti mėsainį.

Šis J.Jiango iššūkis galiausiai sumažino jo jautrumą skausmui ir gėdai, kurią jis patirdavo kaskart sulaukęs neigiamo atsakymo. O tai keliais kartais, kai jis sulaukė teigiamo atsakymo, jis pamatė, kaip žmonės gali būti žymiai geresni – ir kartais jų tereikia paprašyti.

Jis pasakoja, kad jis spėjo įsitikinti, jog žmonės, kurie iš tiesų keičia pasaulį, kurie keičia mūsų gyvenimus ir mūsų mąstymą, yra žmonės, kurie iš pradžių gaudavo neigiamus atsakymus ir būdavo žiauriai atstumti. Patirtis padėjo jam suprasti, kad atstūmimo baimė yra žymiai daugiau žalos daranti jėga nei tiesiog neigiamo atsakymo gavimas.

Vyras tęsia, kad mes neprivalome būti tais žmonėmis, kad žinotume apie atstūmimą – tačiau jis mano, kad atstūmimas visą gyvenimą buvo jo prakeiksmas ir baimė. Jis nuo šios savo baimės bėgo, tačiau vėliau ją prisijaukino. Dabar verslininkas mano, kad tai yra didžiausia dovana jo gyvenime.

Savo patirtį jis aprašė 2015 metais pasirodžiusioje knygoje, kuri tapo bestseleriu – „Rejection Proof: How I Beat Fear and Became Invincible Through 100 Days of Rejection“ (liet. Atstūmimo įrodymas: Kaip aš įveikiau baimę ir tapau nenugalimu per 100 atstūmimo dienų).

Tuo, ką išmoko, J.Jiangas dalijasi savo interneto svetainėje „Rejection Therapy“, kur jis suteikia įkvėpimo, žinių ir įrankių žmonėms, kurie nori įveikti atstūmimo baimę. Jis taip pat yra bendrovės „Wuju Learning“, kuri moko žmones nugalėti savo baimes naudojant atstūmimą, direktoriumi.

J.Jiangas, kuris užaugo Pekine, emigravo į JAV, kai jam buvo vos 16 metų. Nuo to laiko jis įgijo kompiuterių mokslų bakalauro laipsnį Brigham Young universitete ir verslo administravimo magistro laipsnį Djuko universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.