Į zoologijos sodą įsibrovė gyventojas, kurį prižiūrėtojai buvo priversti apgyvendinti

Prieš keletą metų laukinis meškėnas įsikėlė gyventi į Heidelbergo zoologijos sodą Vokietijoje, ir šio zoologijos sodo prižiūrėtojai niekaip negalėjo juo atsikratyti.

 Prieš keletą metų laukinis meškėnas įsikėlė gyventi į Heidelbergo zoologijos sodą Vokietijoje, ir šio zoologijos sodo prižiūrėtojai niekaip negalėjo juo atsikratyti.<br> 123rf nuotr.
 Prieš keletą metų laukinis meškėnas įsikėlė gyventi į Heidelbergo zoologijos sodą Vokietijoje, ir šio zoologijos sodo prižiūrėtojai niekaip negalėjo juo atsikratyti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-08 12:09

Zoologijos sodo darbuotojai pastebėjo nekviestą svečią meškėnų aptvare, kur šis, kaip pasirodė, visai neblogai sutaria su kitais 7 nuolatiniais aptvaro gyventojais. Nėra žinoma, kokiu būdu šiam meškėnui pavyko prasmukti pro aptvarą į jo vidų.

Įsibrovėlis, kuris buvo pramintas Fredu, sulaukė apgyvendinimo ir priežiūros visam gyvenimui – kadangi Europos Sąjungos teisės aktai draudžia tokiais atvejais gyvūnus paleisti atgal į laisvę. Taigi, meškėnas buvo integruotas į zoologijos sodą.

Žinduolių prižiūrėtoja Sandra Reichler iš Heidelbergo zoologijos sodo sako, kad Fredas atklydo į zoologijos sodą ir priprato prie gero gyvenimo jame. Ji pasakoja, kad meškėnas iš pradžių turėjo problemų prisitaikant prie gyvenimo tokioje vietoje, tačiau vėliau priprato prie kasdienio prižiūrėtojų ritmo.

Tiesa, Fredas palikuonių nesusilauks – kadangi pagal Europos Sąjungos reikalavimus, jis privalėjo būti iškastruotas. Pagal 2015 metų Europos Sąjungos direktyvą, meškėnai yra laikomi invazine rūšimi, kuri gali kelti grėsmę kitiems Europoje gyvenantiems gyvūnams ir augalams.

Laukiniai meškėnai Europoje yra gyvūnų, kurie pabėgo iš kailių fermos prieš kelis dešimtmečius, palikuonys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.