„Google” automobilį kviečia ir į Justiniškes

Įsibėgėjant projektui „Google Maps Street View”, vilniečiai patys gali siūlyti sostinės vietas, vertas įamžinti nuotraukose, kurias matys visas pasaulis.

„Google” automobiliui leista privažiuoti prie pat J. Basanavičiaus kapo.<br>"Sostinė"
„Google” automobiliui leista privažiuoti prie pat J. Basanavičiaus kapo.<br>"Sostinė"
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Sostinė“)

Jul 8, 2012, 5:59 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:25 AM

Televizijos bokštas, visuomenės veikėjo Jono Basanavičiaus kapas, Gedimino kalnas, Bernardinų kapinės.

Šiose vietose vilniečiai jau galėjo sutikti bendrovės „Google” žalia ir balta spalvomis nudažytus automobilius, fiksuojančius įspūdingiausias Vilniaus vietas.

Dabar vilniečiai ir patys gali pasiūlyti vietas, kur galėtų užsukti „Google” automobiliai, įgyvendinantys projektą „Google Maps Street View”. Jie šį savaitgalį dar fotografuos Vilnių.

Grožis – oro balionai

Siūlyti gražiausias, jų nuomone, vietas miesto gyventojus internete pakvietė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Į jo kvietimą atsiliepė kone šimtas vilniečių.

Pūčkorių atodanga, Vilniaus universiteto Botanikos sodas Kairėnuose, Misionierių bažnyčia, Aušros vartai, Belmontas – vietovės, kurios kartojosi vilniečių pasiūlymuose.

Tačiau „Google” sulaukė ir originalesnių pasiūlymų. Tarkim, Mindaugas Kilikevičius pasiūlė fotografuojančiam automobiliui pasisukioti šalia pievų ties Baltuoju tiltu, kai kyla oro balionai. Jis net nurodė, kada tai vyksta.

„Tai yra ryškus miesto veido elementas”, – įsitikinęs vilnietis.

Romanas Gorodeckis pageidautų, kad „Google” automobilis užsuktų į Liepkalnį, kur nuo kalvų atsiveria nuostabi panorama, Viliaus Kraujučio manymu, puikių vaizdų galima užfiksuoti nuo skardžio prie televizijos bokšto.

Neįveiktų gilių duobių?

Pats A.Zuokas ne tik „Google” atstovams, bet ir vilniečiams pasiūlė apsilankyti senosiose kapinėse, nes tai istorijos paveldas ir ramybės parkai, kurie labai įdomūs svečiams iš užsienio.

Kai kurie vilniečiai „Google” automobilius matė ne tik Vilniuje, bet ir užmiestyje. Kai kurie jų stebėjosi, ar atvykėliai neranda gražesnių vietų, jei sukiojasi Giedraičiuose (Molėtų r.) ar Juodšiliuose (Vilniaus r.).

Vienas vilnietis „Google” atstovus pakvietė pasivažinėti Žalgirio gatve, bet vėliau susizgribo, jog jų automobiliai „Opel” galbūt neįveiks gilių duobių. O kitas jaunuolis pasiūlė svečiams nepamiršti ir Justiniškių.

Išgirdo mero pasiūlymus

Daug triukšmo sukėlęs „Google” projektas „Google Maps Street View” Vilniuje buvo pradėtas įgyvendinti birželio 30-ąją. A.Zuokas su bendrovės „Google” atstovais iš pradžių aptarė miesto vietų, kuriose būtina apsilankyti „Google” automobiliams, žemėlapį.

„Pasiūlėme įdomių Vilniaus vietų maršrutą, kad į projektą patektų kuo daugiau gražiausių miesto objektų. „Google” automobiliai užfiksavo senamiestį, taip pat fotografavo Žvėryne, Užupyje, dešiniajame Neries krante įsikūrusiame naujajame miesto centre. Sutarėme, jog būtų fotografuojamos ir istorinės Rasų kapinės, tokie objektai retai patenka į „Street View” projektą”, – pasakojo A. Zuokas.

Savivaldybė taip pat aptarė galimybę „Google” artimiausiu metu į Vilnių atvykti specialiu aplinką fotografuojančiu triračiu „Google Trike”. Jis fotografuotų vietas, kurios nebus pasiekiamos automobiliu.

Projektas „Google Maps Street View” vykdomas nuo 2007 metų ir dabar apima daugiau kaip 40 šalių ir regionų. Gegužę į projektą įsitraukė Latvija ir Estija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.