Marsrutai.lt – mobilusis gidas viešojo transporto džiunglėse

Lietuviškų programėlių išmaniesiems telefonams skaičius auga lyg grybai Dzūkijoje rugsėjį. Tačiau tokios funkcionalios, patogios ir naudingos, kaip neseniai „Google Play“ atsiradusi viešojo transporto maršrutų ir eismo tvarkaraščių peržiūros projekto marsrutai.lt programėlė išmaniesiems „Android“ telefonams, matyti dar neteko. Minučių tikslumu rodomas vėluojančių ar skubančių troleibusų bei autobusų atvykimo laikas į pasirinktą stotelę, naudojant GPS funkciją parodomos artimiausios stotelės, o nurodžius, kur reikia vykti, parenkami maršrutai su visu laiku ir reikiamais persėdimais. Negana to – eismo tvarkaraščiai visada kišenėje, net ir be interneto.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Dec 14, 2012, 1:49 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:29 PM

Jei mumis netikite, labai paprastai galite patikrinti į savo išmanųjį „Android“ atsisiuntę ir patys išbandę nemokamą programėlę marsrutai.lt.

Vos kelias minutes pasižvelgę, negalime nesutikti su atsiliepimą parduotuvėje palikusiu Laurynu Simaičiu: „Matosi, kad kurta galvojant, ko reikia žmogui, kuris naudojasi viešuoju transportu. Pažymėjus stoteles, programa parodo, kada bus kitas autobusas ar troleibusas. Yra artimiausių stotelių paieška, maršruto paieška.“

2007 m. siekiant Lietuvos miestuose keleiviams palengvinti susisiekimą viešuoju transportu pradėtas kurti projektas marsrutai.lt jau pirmaisiais metais sulaukė teigiamų atsiliepimų. 2009 m. atnaujinta ir sumoderninta marsrutai.lt versija su platesnėmis paieškos galimybėmis, internetinių technologijų konferencijoje „Login 2009“ pripažinta geriausiu metų elektroniniu projektu.

„Mes siekiame sujungti visas viešojo transporto paslaugas Lietuvoje į vieną bendrą tinklą. Tokiu būdu keleivis galėtų ieškoti greičiausio bei patogiausio maršruto nuo pat savo namų durų iki kito adreso bet kur Lietuvoje, su persėdimais tarp troleibusų, tarpmiestinių autobusų, traukinių, maršrutinių mikroautobusų ir t.t.“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo paslaugos kūrėjai.

Sprendžiant pagal naujausią programėlę, svetainės komanda tikrai nesėdi sudėjusi rankų. Beje, jei atsisiuntę ir išmėginę programėlę turėsite pagyrų ar pastabų, jos kūrėjai prašo tiesiog brūkštelėti savo nuomonę parsisiuntimo svetainėje, arba registruoti pastabas čia.

Na, o mes, ką – tiesiog šiandien trumpiau šalsime laukdami stotelėje vėluojančio autobuso. Linkime kuo greičiau pateikti programėlę mobiliųjų „iOS“ ir „Windows“ įrenginių naudotojams. Aišku, galima dar ir dizainą pagražinti, tačiau čia svarbiausia funkcionalumas, o jis veikia. Dar kelios tokios naudingos programos, žiū, ir bobulės nutars įsigyti išmaniuosius telefonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.