Karščiausios „Apple“ naujienos. Prasidėjęs pranešimas nežada revoliucijų? O gal?

Šiais metais jokių pasaulį pakeisiančių naujovių akimirksniu bilietus išpirkę smalsuoliai nė nesitiki. Ligi šiol visuomet kruopščiai slėpusi ką pristatys, šį sykį „Apple“ pati pranešė – bus pristatyta nauja nešiojamų įrenginių operacinė sistema „iOS 7“ ir nauja kompiuterių operacinė sistema „OS X 10.9“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-06-10 20:34, atnaujinta 2018-03-05 16:50

Be to, tikimasi, kad renginyje bus parodyti nauji „MacBook“ kompiuteriai su „Haswell“ procesoriaia. Taip, tai lyg ir viskas. Kita vertus – sunku tikėtis, kad kompanija, taip ilgai kankinusi gerbėjus žinutėmis apie naujus teismo procesus ir kalbomis, kokie prasta yra „Google“ akinių idėja, neslepia rankovėje jokio siurprizo.

Šiaip ar taip, o Steve Wozniaką raitą ant riedžio žmonės išvydo jau prie įėjimo į konferencijos salę. O kokie dar netikėtumai? Renginys tik prasidėjo, tad laukiame kartu.

„Apple“ išgyvena tikrai ne pačius geriausius laikus. Vis dar išsaugojusi brangiausio prekės ženklo vardą, kompanija žmonių akyse jau nebėra pačia kūrybingiausia IT pasaulyje. Apklausos rodo, kad į pirmą vietą išsiveržė „Google“, „Android“ telefonai aplenkė „iPhone“, o „Samsung“ auga taip sparčiai, kad lieka tik fiksuoti rekordus.

Na, o „Apple“? Atsiprašiusi dėl be galo prastų žemėlapių, laimėjusi ir pralaimėjusi keletą bylų dėl pažeistų patentų ir beveik metus nebepristatanti jokio naujo gaminio, kompanija šiandien tiesiog privalo pateikti ar pasakyti kažką, kas sužavės bent jau aršiausius „obuolio“ gerbėjus.

Kažkodėl abejojame, kad birželio 10 d. 20 val.  Lietuvos laiku San Franciske prasidėjusio pranešimo žiūrovų susižavėjimo aplodismentams sukelti pakaks tiesiog paminėti pardavimo rezultatus, vis augantį programėlių skaičių parduotuvėje ir arogantiškai pasišaipyti iš „Samsung“ šaldytuvų.

Taigi, žinome, ko laukti. Nors ir akivaizdu, kad šiandien ne naujų gaminių, o naujos programinės įrangos pristatymo diena, tikiu, kad daugelis susirinkusių salėje ir patogiai įsitaisiusių prie savo kompiuterių, giliai širdyje tikisi stebuklo. Na, gerai, ne naujo lankstaus telefono, tai gal bent laikrodžio? Na, jei ne amžinai veikiančios kompiuterio baterijos, tai bent...

Ma, bent jau puikiai veikiančių žemėlapių ir nebenusišnekančios Siri galime tikėtis! O ko sulauksime – skaitykite iškart po pranešimo. Tyliai, jau prasideda!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.