S. Wozniakas: „Microsoft“ ilsisi ant laurų“

Vienas iš „Apple“ įkūrėjų Steve'as Wozniakas pareiškė, kad jų konkurentė, bendrovė „Microsoft“, „ilsisi ant laurų, tai yra rinkų, kurias ji subūrė prieš daug daug metų“.

Pasak S.Wozniako, tie, kurie kritikuoja „Apple“, esą šioji nekuria įspūdingų naujovių, turi suvokti, kad „didžiųjų pasiekimų žmonija sulaukia nebūtinai kasmet“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak S.Wozniako, tie, kurie kritikuoja „Apple“, esą šioji nekuria įspūdingų naujovių, turi suvokti, kad „didžiųjų pasiekimų žmonija sulaukia nebūtinai kasmet“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-26 14:32, atnaujinta 2018-03-01 17:56

S.Wozniakas pridūrė, kad Steve'o Ballmerio, kaip „Microsoft Corp“ vadovo, indėlis į kompanijos veiklą nebuvo toks žymus kaip Billo Gateso.

Viena iš esminių „Apple“ sėkmės priežasčių buvo ta, kad, būdama stambaus kapitalo bendrovė, ji vis dėlto įstengė išlikti paslanki ir novatoriška, naujienų tarnybai BBC sakė S.Wozniakas. Jis išreiškė ir savo palaikymą dabartiniam „Apple“ generaliniam direktoriui Timui Cookui.

„Steve'as Jobsas turėjo nepaprastą nuojautą, kas nulems kompanijos sėkmę, produkto sėkmę, jis, galima sakyti, pasirinko Timą Cooką, kad jis tęstų šį vaidmenį, šias tradicijas“.

Pasak S.Wozniako, tie, kurie kritikuoja „Apple“, esą šioji nekuria įspūdingų naujovių, turi suvokti, kad „didžiųjų pasiekimų žmonija sulaukia nebūtinai kasmet“.

„Apple“ yra viena iš išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkos pradininkų. Jos gaminamų „iPhone“ ir „iPad“ sėkmė nulėmė žymų „Apple“ augimą pastaraisiais metais. Tačiau kompanija kasmet susiduria vis su aršesne konkurencija, ypač dėl ryžtingos „Samsung“ veiklos.

Pietų Korėjos bendrovė atkakliai siekia tapti didžiausia pasaulio išmaniųjų telefonų gamintoja ir sparčiai didina savo planšetinių kompiuterių rinkos dalį.

Anot S.Wozniako, nors „Apple“ garsėja puikiais produktais ir technologija, kompanijai sunkiai sekasi konkuruoti su „Samsung“, ypač besivystančiose rinkose.

„Samsung“ puikiai išmano rinkodaros mechanizmus, - sakė jis. - Be to, ji turi paskirstymo kanalų tose pasaulio rinkose, kuriose neturi „Apple“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.