Nauja „Coffee Inn“ programėlė leis už kavą susimokėti telefonu

Atsisakęs taip ir neišpopuliarėjusios greito atsiskaitymo paslaugos „Mokipay“, kavinių tinklas „Coffee Inn“ lankytojus kviečia išbandyti Lietuvoje iki šiol netaikytą mobiliųjų mokėjimų sistemą. Įsidiegus į išmanųjį telefoną naująją programėlę ir joje užsiregistravus – nereikės jokių kiekvieną kartą vedamų slaptažodžių, PIN kodų ar NFC technologiją palaikančių lustų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:40 PM

Atsiskaitant už kavą tereikės kasoje nuskenuoti aplikacijoje esantį unikalų brūkšninį kodą.

Aplikacija veikia išankstinio mokėjimo lojalumo sistemos „OneGo“ pagrindu. Programėlėje matyti sąskaitos balansas, asmeniniai pasiūlymai, akcijos ir unikalus vartotojo brūkšninis kodas.

„Brūkšninis kodas slepia išankstinę sąskaitą, kurią galima papildyti grynaisiais pinigais ar banko kortele bet kurioje „Coffee Inn“ kavinėje. Vėliau atsiskaitant pakanka tą kodą nuskenuoti kasoje. Ir viskas. Jokių PIN kodų, kortelėmis ir smulkiais pinigais prikimštos piniginės ar specialių lustų, palaikančių bekontaktę NFC (angl. – Near Field Communication) technologiją“, - sakė vienas iš „Coffee Inn“ įkūrėjų Nidas Kiuberis.

N.Kiuberis tikisi, kad atsiskaitymas su naująja programėle bus patogesnis už kitus iki šiol prieinamus būdus.

„Atsiskaitymas trunka vos vieną skaitytuvo pyptelėjimą. Pinigai akimirksniu nuskaitomi iš virtualios lojalumo kortelės sąskaitos. Vartotojas iš karto mato sąskaitos likutį ir specialiai jam skirtus pasiūlymus. Viskas, ko reikia, norint naudotis programėle, tai išmanusis „Android“ ar „Iphone“ telefonas ir interneto ryšys.

„Panašią sistemą sėkmingai taiko kavinių tinklas „Starbucks“, internetinė mokėjimų sistema „PayPal“, bet Lietuvoje – tai pirmasis bandymas. Todėl judame pamažu ir nuolat ieškome galimybių, kaip dar labiau patobulinti paslaugą“, - kalba N.Kiuberis.

Naująją programėlę visi, turintys „iPhone“ bei „Android“ mobiliuosius telefonus, gali nemokamai parsisiųsti iš „AppStore“ arba „Google Play“ parduotuvių. Spėjame, kad ši naujiena turėtų itin nuliūdinti „Mokipay“ sistemos kūrėjus – per kelis veiklos metus papildomo lusto reikalavusi NFC pagrindu veikianti sistema taip ir nepritraukė didesnio gerbėjų rato.

O ir moderniuose išmaniuosiuose telefonuose įrengta NFC antena vis dar kankinasi be darbo – pradžioje lyg ir ketinę jos pagrindu kurti virtualias pinigines, įvairūs paslaugų tiekėjai ieško ir randa paprastesnių bei universalesnių būdų užtikrinti atsiskaitymą. Šiaip ar taip, o brūkšninį kodą bent jau teoriškai gali ekrane parodyti net ir visiškai neišmanūs telefonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.