„Google Street View“ nusileido į hadronų greitintuvo gelmes

Atrodo, kad JAV technologijų kompanija „Google“ yra užsimojusi su savo paslauga „Street View“ žmonėms parodyti visą pasaulį.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 26, 2013, 8:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:21 PM

Ne taip seniai „Google“ automobiliai su kameromis važinėjo Lietuvos keliais ir gatvėmis, taip prijungdami mūsų šalį prie likusios virtualios Europos dalies.

Tuo tarpu naujausias „Google Street View“ eksponatas turėtų būti įdomus ne tik kelionių mėgėjams, bet ir mokslu besidomintiems žmonėms.

„Google“ kameros apsilankė netoli Ženevos esančiame didžiąjame hadronų priešpriešinių srautų greitintuve CERN laboratorijoje.

Pranešama, kad laboratorija savo duris „Google“ darbuotojams atvėrė dar 2011 metais, tačiau iki šiol vyko fotografijų apdorojimas.

Dalelių greitintuvas labiausiai žinomas dėl savo vaidmens 2012 metų pabaigoje aptinkant Higso bozoną. Bet netrukus po dalelių greitintuvo atidarymo 2008 metais įvyko techninių nesklandumų ir greitintuvas niekuomet neveikė savo visu pajėgumu. Tikimasi iki 2014 metų pabaigos šiuos trūkumus pašalinti.

Apžiūrėti CERN laboratoriją iš arčiau galite čia.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.