Narkotikų prekybos centro internete sumanytojas pasirodė teisme

Narkotikų prekybos organizavimu internete įtariamas svetainės „Šilko kelias“ (angl. „Silk Road“) sumanytojas pirmą kartą pasirodė teisme, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:44 AM

29-erių metų amerikietis Rossas Ulbrichtas šią savaitę buvo suimtas ir jam pareikšti kaltinimai įkūrus narkotinėmis medžiagomis prekiaujančių ir jų nusipirkti norinčių asmenų mėgstamą svetainę. Šiuo metu ji jau nebeveikia.

R.Ulbrichtas taip pat kaltinamas bandymu suorganizuoti vieno iš svetainės naudotojų nužudymą.

„Mes atmetame visus kaltinimus ir apie tai nediskutuosime“, – sakė R.Ulbrichto advokatas.

Pats kaltinamasis penktadienį pirmą kartą pasirodė San Francisko teisme, po raudonais kalėjimo drabužiais vilkėjo žalius marškinėlius, jo kulkšnys buvo surakintos grandinėmis.

R.Ulbrichto advokato prašymas pavėlinti sprendimą dėl kliento paleidimo už užstatą buvo patenkintas. Jį priimti turėtų spalio 9 dieną.

Bijo, kad paspruks

Teisėjas Josephas Spero R.Ulbrichto advokato paklausė, ką šis manantis apie kaltinimą kėsinantis nužudyti, ir kaip jis gali paveikti sprendimą dėl paleidimo už užstatą.

R.Ulbrichto kaltės įrodymus pateikęs Federalinis tyrimų biuras pareiškė, kad jis planavo nužudyti vieną iš „Šilko kelio“ naudotojų už tai, jog šis planavo atskleisti kitų jame besilankančių asmenų duomenis.

Ieškovams nepatiko tai, kad sprendimas dėl paleidimo už užstatą buvo pavėlintas. Jų nuomone, R.Ulbrichtas yra pavojingas, o paleistas bandytų sprukti.

„Šilko kelias“ yra gerai žinoma tamsiuoju internetu vadinamo „Tor“, leidžiančio naršyti anonimiškai, svetainė.

Joje buvo parduodami ne tik narkotikai, bet ir ginklai, kitos nelegalios prekės. Pirkėjai atsiskaityti galėjo virtualia valiuta Bitcoin.

Parengė Edgaras Savickas.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.