„Google“ įdiegė galimybę patiems kurti savo vaizdų žemėlapius

Kai 2012 m. „Google“ panoro sudėti į savo žemėlapį Lietuvos kelių vaizdus ir suteikti visiems norintiems galimybę keliauti po mūsų šalį virtualiai, keli valdininkai to vos neuždraudė – o jei tai pažeis kažkieno teisę atrodyti šlykščiai? Tačiau jau beveik metus galime keliauti po nufotografuotą Lietuvą ir tai nervina nebent nuo mokesčių inspekcijos nuslėptų pilaičių savininkus. Dabar „Google“ žengė naują žingsnį – leido kiekvienam vartotojui kurti ir pildyti „Street Map“ žemėlapį savo nuotraukomis. Ar jau metas pradėti panikuoti?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Dec 11, 2013, 5:28 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:11 PM

Ši „Google“ žemėlapio funkcija iš esmės nėra tokia jau nauja – jau nuo 2012 m. kiekvienas norintis galėjo pasinaudoti „Google“ žemėlapyje numatyta funkcija Photo Sphere“, paversti savo darytas panoramines nuotraukas vienu 360 laipsnių vaizdu (kaip tuose pačiuos „Google“ gatvių vaizduose) ir įkelti visiems matomą pasaulio gabalėlį savo akimis.

Naujovė yra ta, kad dabar su „Photo Sphere“ kurtus kadrus galima sujungti vieną su kitu ir sukurti lygiai tokį patį maršrutą, kokį matome originaliame „Google Maps Street View“ žemėlapyje.

„Ši funkcija įgalins pelno nesiekiančias gamtosaugos organizacijas, aktyvistus kurti savo vaizdus ir taip populiarinti nuostabius gamtos kampelius, kuriuos jie lanko ir kuriuos nori apsaugoti“, – savo tinklaraštyje parašė „Google Maps“ produkto vadybininkas Evanas Rapoportas.

„Be to šis įrankis suteikia galimybę fotografams atskleisti tam tikros vietovės grožį, išskirtinumą, kitu kampu – pavyzdžiui, tam tikru dienos metu, žiemą ar vasarą, vykstant kultūriniams renginiams ir nakties ramybės metu. Žodžiu, parodyti tai, ko dabartiniai „Street View“ žemėlapiai neatskleidžia.“

Beje, savo pastebėjimą pats E.Rapoportas papildė savo kelionės į Dunluce pilį Šiaurės Airijoje metu sukurtu vaizdų žemėlapio gabalėliu.

Štai tiek. O dabar, gerbiamieji, pradėkime bijoti. O ką jei kaimynas tyčia nufotografuos mano kiemą su žaidžiančiais vaikais, kad visokie ten iškrypėliai juos matytų? O ką, jei kažkas įdės gatvės vaizdą kuriame ant tvoros džiūsta mano trumpikės? O ką, jei kokie atvykėliai tyčia nufotografuos mūsų mylimą miestelį kuo šlykščiau ir padarys mums gėdą? O ką…

O aš kol kas eisiu ir pažiūrėsiu, ar pavyks telefonu padaryti pasivaikščiojimo po tokią nuostabiai apsnigtą Sapieginę nuotraukų žemėlapį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.