Šnipinėjimo baimė verčia žmones ieškoti senų „Nokia“ telefonų

Didžiausio Lenkijoje sekimo įrangos parduotuvių tinklo „Spy Shop“ savininkai iš džiaugsmo trina rankomis: apyvarta gerokai šoktelėjo.

Didžiausią paklausą turi ne klausymąsi blokuojanti įranga, kurią perka turtingi ar įtakingi žmonės, o patys klausymosi prietaisai.<br>123rf nuotr.
Didžiausią paklausą turi ne klausymąsi blokuojanti įranga, kurią perka turtingi ar įtakingi žmonės, o patys klausymosi prietaisai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

2014-08-25 19:58, atnaujinta 2018-01-27 15:16

Kai prieš porą mėnesių į viešumą iškilo dviejuose restoranuose slapta įrašyti skandalingi Lenkijos ministrų bei aukštų valdininkų pokalbiai, „Spy Shop“ parduotuvėse išleidžiamos sumos išaugo net 80 procentų, rašo „Lietuvos rytas“.

Anot tinklo direktoriaus Pawelo Wujcikowskio, ypač padidėjo klausymąsi blokuojančios įrangos ir pokalbių slaptumą užtikrinančių mobiliųjų telefonų paklausa. Iš pastarųjų labiausiai vertinami bendrovės „Enigma“ mobilieji telefonai, laikomi pačiais saugiausiais. Anot gamintojų, pokalbių slaptumą garantuoja speciali šifravimo sistema.

Nenuostabu, kad tokių aparatų kainos prasideda nuo 8 tūkst. zlotų (6,59 tūkst. litų).

Anksčiau tokius telefonus įsigydavo vien bankininkai, saugumo tarnybų darbuotojai bei apsaugos įmonių savininkai, o dabar jų pageidauja net provincijos valdininkai.

Įdomu tai, kad dalis pirkėjų ėmė dairytis seno modelio „Nokia“ mobiliųjų telefonų, kurie neturi interneto ryšio, todėl jų savininkus gerokai sunkiau šnipinėti. Teiraujamasi net ir mechaninių rašomųjų mašinėlių. Tiesa, nei jų, nei „Nokia“ aparatų „Spy Shop“ klientams kol kas nesiūlo.

Vis dėlto didžiausią paklausą turi ne klausymąsi blokuojanti įranga, kurią perka turtingi ar įtakingi žmonės, o patys klausymosi prietaisai.

Juos perka partneriais nepasitikintys sutuoktiniai, konkurentus ir pavaldinius įtarinėjantys verslininkai, nusirašinėjantys studentai, policininkai, taksi vairuotojai ir paprasti smalsuoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.